Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

19. 06. 2024. 13:44 0

Odbojkašice dobile rivalke na Olimpijskim igrama

Odbojkašice Srbije su čekale rivale na Olimpijskim igrama u najslabijem šeširu, a ove srede su saznale i protiv koga će igrati u grupi. Izbegle su najveće mine u grupi poput Brazila, Turske i Italije, pa je na žrebu u Bangkoku odlučeno da će prepreke Srbije u Parizu biti domaćin Francuska (iz prvog šešira), branilac zlata Amerika i selekcija Kine.

 

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela od osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala. Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.

Kao i do sada, u sastavima reprezentacija na Olimpijskim igrama će biti po 12 igračica. FIVB je saopštio da je nakon dogovora sa Međunarodnim olimpijskim komitetom omogućio, prvi put u istoriji, da se na spisak za Olimpijske igre uvrsti 13. odbojkašica, odnosno odbojkaš, koji mogu zameniti igračicu ili igrača iz medicinskih razloga. FIVB je objavio da će 13. reprezentativac moći da trenira sa selekcijom i da prisustvuje utakmicama, ali neće biti smešten u Olimpijskom selu, osim ukoliko Nacionalni olimpijski komitet ne pruži dodatnu podršku i pronađe adekvatno rešenje. Više informacija se očekuje u narednom periodu.

GRUPA A

Francuska

Amerika

Kina

Srbija

GRUPA B

Brazil

Poljska

Japan

Kenija

GRUPA C

Italija

Turska

Holandija

Dominikanska Republika

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati