Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

06. 04. 2024. 20:58 1

ČUDO Srednjoškolac oborio Boltov rekord (VIDEO)

Ako je neko verovao da će Jusein Bolt dok je sveta i veka ostati nedodirljiv, prevario se. Tinejdžer iz Jamajke Nikoj Bramvel oborio je rekord legendarnog zemljaka, postavivši svetski rekord na 400 metara za takmičare do 17 godina.

Bramvel je rekord osmostrukog olimpijskog šampiona pomerio za 0,07 sekundi time što je distancu od 400 metara istrčao za 47,26 sekundi.

Bolt je pre 22 godine i u usponu snage istrčao istu deonicu za 47,33 sekunde. Bramvel ima 16 godina i novi rekord postavio je na 51. Karifta igrama na atletskom stadionu Kirani Džejms u Grenadi.

- Ovo je divan osećaj oboriti rekord. Od prošlog leta sam ga vrebao i sjajno je što sam izašao na stazu i uspeo da ga dosegnem. Usmerio sam um ka tome i fokusirao se na rekord - rekao je srednjoškolac iz srednje škole Kalabar u Kingstonu.

Bolt je osim mnoštva medalja sa Olimpijskih igara, pokupio još 11 medalja sa Svetskih prvenstava i još uvek drži rekorde na 100 metara, 200 metara i na 4×100 metara u štafeti.

Mnogi ga smatraju najboljim sprinterom svih vremena, a distanca od 400 metara mu zapravo nikad nije bila uža specijalnost posle mlađih kategorija.

Bolt se povukao 2017. godine, danas ima 37 godina i uglavnom provodi vreme sa porodicom i povremeno se bavi humanitarnim radom i pomaganjem drugih, mlađih atletičara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati