Ostali sportovi

[ Izvor: sport klub ]

29. 03. 2024. 10:36 2

Srpski olimpijac pao na doping testu!

Reprezentativac Srbije u plivanju i učesnik Olimpijskih igara u Tokiju Uroš Nikolić bio je pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi proteklog meseca saznaje Sport klub.

Srpski olimpijac je u Kataru bio deo štafete 4 x 100 slobodno, koja je osvojila sedmo mesto i osigurala učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nikolić je nezvanično bio pozitivan na zabranjenu supstancu pseudoefedrin, koja se nalazila u leku koji je koristio protiv alegrije.

Uroš je odmah uložio žalbu i Svetska antidopng agencija (WADA) je prihvatila da se uradi takozvani „retroaktivni tue“, odnosno Nikolić je priložio svu dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja. Sada se čekaju dalji koraci i odluka o eventualnim sankcijama prema srpskom plivaču.

Da se nešto dogodilo potvrđuje i činjenica da Nikolić nije učestvovao na nedavno završenom Prvenstvu Srbije u Beogradu.

Uroš je angažovao advokate i pokušaće da izbegne suspenziju. Čak i minimalna kazna za Nikolića značila bi da će gotovo sigurno propustiti Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu, kao i Olimpijske igre u Parizu u julu ove godine.

Ukoliko se utvrdi da je Nikolić kriv, biće poništen i rezultat štafete u Dohi. Međutim, srpski tim na 4 x 100 slobodno biće sigurno učesnik Olimpijskih igara zahvaljujući ostvarenju sa prethodnog Svetskog prvenstva u Fukuoki 2023. godine, jer i dalje imaju 13. najbolji rezultat, a 16 štafeta ide u Pariz.

Ako Nikolić bude suspendovan, moraće da se izabere četvrti član štafete, koji će se pridružiti sigurnim Andreju Barni, Velimiru Stjepanoviću i Nikoli Aćinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati