Ostali sportovi

Direktno.rs

23. 02. 2024. 23:30 0

Milica Gardašević najbolja u Zlatnoj ligi!

Srpska atletičarka Milica Gardašević osvojila je Zlatnu ligu u skoku udalj i tako je Srbija po prvi put u svojoj istoriji dobila pobednika najprestižnijeg serijala takmičenja u organizaciji svetske atletike.

Na finalnom mitingu dvoranske Zlatne lige u Madridu Milica Gardašević zauzela je drugo mesto, ali joj je ono obezbedilo pobedu u generalnom plasmanu.

Milica je vodila do četvrte serije, zbog skoka od 6,64 metra, ali ju je onda prestigla Rumunka Florentina Kostina Isko sa skokom od 6,65 metara.

Ono što je našoj atletičarki bilo najbitnije jeste da bude ispred mađarske atletičarke Diane Lesti, što se na kraju i desilo. Mađarica je zauzela tek šesto mesto, imala je mnogo grešaka i skok od svega 6,29 metara.

Gardašević je imala još dva ispravna skoka na 6,60 i 6,59 metara, dok je Isko pored pobedničkog, samo još jednom uspela da pogodi dasku, kad je doskočila na 6,56 metara.

Dijamantska liga je najprestižnije letnje takmičenje, privatnog karaktera, dok je Zlatna liga serijal takmičenja pod pokroviteljstvom svetske atletike koje se organizuje i zimi i leti. Nikada se do sada nije desilo da neki srpski atletičar osvoji ovo takmičenje sve do sad.

Pobedom u Astani Milica Gardašević osvojila je 10 bodova, drugim mestom u Madridu još sedam i sa ukupno 17 bodova ubedljivo je osvojila prvo mesto. Na drugom mestu našla se upravo Florentina Isko sa 10 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati