Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

09. 02. 2024. 16:51 0

Srbija ide na Olimpijske igre!

Vaterpolisti Srbije savladali su SAD rezultatom 14:12. Oni su se ovom pobedom plasirali direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva i automatski obezbedili učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Sada se naša reprezentacija okreće borbama za medalju. Rival u četvrtfinalu će verovatno biti selekcija Hrvatske.

Uvodni minuti duela za prvo mesto u grupi počeo je vrlo tvrdo. "Led je probio" Đorđe Vučinić, pa mu je Irving vratio u narednom napadu. Posle pogotka Nemanje Vica za 2:1 kreće preokret Amerikanaca preko igrača više i kontranapada. Daube i Huper su zatresli mrežu Filipovića. Tim Dejana Udovičića je sa prednošću završio prvu deonicu.

SAD ne koristi prilike sa igračem više na startu druge deonice, a Srbija do egala 3:3 dolazi golom Dušana Mandića sa desnog krila u ranoj fazi napada. Sledi period odlične igre našeg rivala za osetniju prednost. Srbija se nije snalazila u napadu, a SAD je koristio igrača više i kontre. Posle tri pogotka SAD zaredom, Jakšić i Ubović približavaju Srbiju na 6:5. Međutim, Amerikanci su uspeli da vrate dva gola prednosti na poluvremenu.

Naš tim je loše počeo i treću deonicu, kada su Amerikanci poveli sa tri gola razlike, a uzvratio je Đorđe Vučinić koji koristi igrača više i Srbija je prišla na 8:6. U tim trenucima su ''delfini'' popravili igru u odbrani, a golovima Ubovića, pa onda i Mandića iz peterca, Srbija brzo stiže do izjednačenja na 8:8! Da sve bude još teže po Amerikance, Ben Halok je zbog brutalnog starta nad Jakšićem isključen do kraja utakmice, bio je to nesportski faul, a Srbija je do kraja treće deonice imala igrača više i u napadu, i u odbrani!

To su naši reprezentativci obilato iskoristili, najpre je Jakšić pogodio za vođstvo Srbije, a ekspresno su usledila još dva gola i Srbija je serijom 6:0 od ''minus 3'' stigla do vođstva od 11:8. Tim rezultatom se ušlo u poslednju deonicu, na čijem početku su Amerikanci uspeli da prekinu ovu seriju našeg tima, ali reprezentativci Srbije nisu dozvolili da ovaj meč uđe u rezultatski neizvestan finiš i golovima Strahinje Rašovića i Jakšića stigli su do prednosti od četiri gola razlike. Tim pogotkom je maltene sve bilo rešeno, iako su Amerikanci do kraja uspeli da ublaže poraz. Na kraju rezultat je bio 14:12.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati