Ostali sportovi

Direktno.rs

19. 01. 2024. 15:20 7

Đerona napustio klupu Srbije posle DEBAKLA na EP

Rukometaši Srbije su ostali bez selektora posle debakla na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i ispadanja u prvoj fazi sa svega osvojenim bodom! Jer, Rukometni savez Srbije je saopštio je da sporazumno raskinut ugovor sa Tonijem Đeronom.

Srpski rukomet je doživeo još jedan težak udarac. Otputovali su "orlovi" sa mnogo očekivanja na Evropsko prvenstvu u Nemačku, najavljivala se druga faza, možda čak i nešto više, ali su te želje pukle kao balon već posle tri utakmice.

Uzeli su rukometaši Srbije samo bod, i to onaj protiv Islanda, kada je ispušteno plus dva na pola minuta pre kraja, zatim su usledili porazi od Mađarske i Crne Gore, pa su se "orlovi" vratili kući.

Odmah je pokrenuto pitanje odgovornosti selektora Tonija Đerone, sa kojim je ovog petka sporazumno raskinut ugovor. Saopštili su to iz Rukometnog saveza Srbije.

- Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate - rekao je Đerona.

 Javnosti se obratila i predsednica RSS Milena Delić, koja ne pomišlja da preuzme odgovornost za silne udarce koje srpski rukomet u obe konkurencije dobija.

- Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati