Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

29. 12. 2023. 21:22 0

"Delfini" u punom sastavu: Na EP idu i Mandić i Jakšić

U protekle dve godine, posle Svetskog prvenstva u Budimpešti bilo je ili Dušan Mandić ili Nikola Jakšić. Zbog povreda i okolnosti van bazena vaterpolo reprezentacija Srbije na velika takmičenja nije išla sa najboljim igračima, ali na Evropsko prvenstvo u Zagreb - hoće!

Selektor Uroš Stevanović otkrio je karte, saopštio je spisak za kontinentalnu smotru i na njemu se nalazi dvojac koji spada među deset najboljih svetskih igrača. Konačno i Dušan Mandić i Nikola Jakšić.

Srbija će u Zagrebu loviti prvu medalju od silaska šestorice veličanstvenih sa velike scene, neće imati lak zadatak pošto kreće iz druge divizije. Moraće put do završnice da traži kroz osminu finala i već tada bi mogla da naleti na suparnika poput Španije, Hrvatske, Crne Gore ili pak Francuske. Ali, ohrabruje što će na kontinentalnoj smotri biti jača za levorukog bombardera u odnosu na Svetsko prvenstvo u Fukuoki, gde je zauzela četvrto mesto.

Udarne igle Ferencvaroša i Novog Beograda predvodiće dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona u glavnom gradu Hrvatske, biće tu i najbolji strelac prethodnog kontinentalnog samita - Strahinja Rašović, a u državni tim se vraća i njegov brat Viktor. "Delfini" će u Zagrebu biti jači za dvojicu igrača koji su prethodnih godina bili deo sastava koji su osvajali odličja na najvećim takmičenjima, a povratnik u državni tim je i Nikola Lukić.

Uroš Stevanović se opredelio da na spisak uvrsti dvojicu debitanata: Radoslav Filipović će među stativama biti konkurencija Branislavu Mitroviću umesto Vladimira Mišovića, dok je poziv dobio i Petar Jakšić. Mlađi Nikolin brat i prvotimac Partizana nagrađen je za kvalitetan rad tokom pripremnog perioda. Dakle, reprezentacija Srbije će u Zagreb otići sa dva bratska tandema.

Takođe, selektor Srbije opredelio se da povede trojicu centara. Među putnicima su i Nemanja Ubović i Đorđe Lazić i Nemanja Vico.

Na spisku putnika reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku nalaze se: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Noazi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Srbija će prvi meč na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj igrati protiv 5. januara protiv Izraela. Na Božić će joj rival biti Nemačka, dok će "delfini" grupnu fazu zatvoriti dva dana kasnije sa Maltom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati