Ostali sportovi

[ Izvor: Nova.rs ]

22. 11. 2023. 21:52 6

Stao uz SNS, urlao na policiju, napao ženu: Ko je Milan Lučić?

Milan Lučić, iako nekada jedan od najvoljenijih sportista Bostona i verovatno najbolji hokejaš srpskog porekla koji je ikada igrao u NHL-u, doveo je svoje nasleđe u pitanje napadom na svoju suprugu, Britani Lučić.

Lučić je, gledajući čisto sportski aspekt, od 2004. godine, kada je zaigrao za Kokvitlam Ekspres iz juniorske lige Britanske Kolumbije, pa sve do 2023. godine i povratka u redove Boston Bruinsa, na ledu postigao u najmanju ruku zapažene rezultate - odigrao je 1.173 utakmice, postigao 233 gola, 351 put asistirao u ligaškom delu, u plej-ofu na 136 utakmica dodao 29 golova i 48 asistencija, osvojio je dva puta nagradu "Edi Šor" za najboljeg defanzivca lige, jednom je bio proglašen za najboljeg sedmog igrača lige, dok je 2011. godine osvojio titulu u Stenli kupu sa Boston Bruinsima.

Te godine je briljirao na ledu, postigao je čak 30 golova, i bio jedan od najzaslužnijih za titulu.

U tim trenucima činilo se da je za Lučića samo nebo granica. Ubrzo je, pak, sve krenulo po zlu.

Malo po završetku finalne serije protiv Vankuver Kanaksa, koja je okončana 14. juna, Lučić je počeo da se izdvaja kao jedna od vodećih tema za američke medije, ali iz krajnje pogrešnih razloga.

Prvo je u septembru iste godine, samo tri meseca nakon osvojenog jednog od najvrednijih trofeja u svetu sporta, policija dobila poziv iz jednog restorana jer je primećena žena u srebrnoj haljini kako plače i trči ulicom, dok je za njom išao muškarac u crnoj majici sa brojem 22 na leđima.

Kada ga je policija sustigla u blizini njegovog stana, Lučić je prvo upitao policajce "zbog čega su došli pred njegovu zgradu", te rekao da su se "on i devojka posvađali, ali da ne postoji nikakav problem", da bi, nakon što su nastavili sa ispitivanjem, izgubio živce, polomio telefon tresnuvši ga o zemlju i urlajući na policajce "Da li znate ko sam?"

To je bila samo najava onoga što je usledilo u narednim mesecima i sezonama. Kako je vreme odmicalo, Lučić je tako sticao epitet jednog od najomraženijih igrača u NHL-u i hokeju generalno zbog prljavog stila igre, a sve to je dovelo do nekoliko strašnih događaja u njegovom rodnom Vankuveru.

Prvo je na Grčkom letnjem festivalu došlo do razmene uvreda sa navijačima Kanaksa, da bi potom 2012. godine crkva u koju je Lučić odlazio sa porodicom, i u koju je odneo trofej Stenli kupa po osvajanju titule vandalizovana od strane nepoznatih počinilaca.

Godinu dana kasnije, ponovo je Lučić bio u centru pažnje, i ponovo u Vankuveru. Ovaj hokejaš je po završetku meča u decembru 2013. izašao u noćni klub, gde je ušao u sukob sa nepoznatom osobom, kada je dobio udarac u glavu.

Tom prilikom zabeležen je i video-snimak Lučića kako se raspravlja sa nepoznatim licem.

Usledilo je zatišje van leda, ali ne i na njemu, pošto je Lučić čestim tučama na ledu stekao zvanje "poslednjeg pravog enforsera", inače opisa igrača čiji jedan od glavnih zadataka je da izazove tuču.

Lučić je u tome briljirao, pa gotovo da nije prošla utakmica na kojoj se nije potukao / prema portalu The Athletic ukupno ih je od ulaska u NHL "zabeležio" čak 88 – zbog čega je postao najomraženiji igrač lige, za sve sem za navijače timova za koje je igrao, dok je u Bostonu imao status polubožanstva.

Sve to mu je donelo i nadimak "Mean Milan", mada je znatno poznatiji kao Looch, Lurch…

Ipak, najviše pažnje Lučić je privukao u Srbiji kada je 2018. godine, iako rođen u Kanadi, odlučio da podrži Srpsku naprednu stranku na beogradskim izborima:

- Vidim da je Srbija na dobro putu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Dajem mu moju podršku jer ja volim Beograd - rekao je Lučić u poruci te 2018. godine.

Sada je ponovo usred medijskog haosa, i ponovo veoma ružnim povodom. Lučić je uhapšen zbog napada na sadašnju suprugu, koju je, nakon rasprave zbog izgubljenog mobilnog telefona, povukao za kosu, a zatim je divljački uhvatio za vrat.

Srećom, uspela je da se oslobodi, a potom je pozvala policiju.

Saslušanje čuvenom sportisti zakazano je za sredinu januara, a ukoliko bude osuđen, očekuje ga moguća kazna od čak dve i po godine zatvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati