Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

22. 09. 2023. 07:16 0

Prvi poraz odbojkašica Srbije u Kini

Odbojkašice Srbije izgubile su od Dominikanske Republike sa 3:1 u setovima, u prvom meču 5. kola A grupe olimpijskih kvalifikacija u Kini. Prvim porazom u Ningbou, aktuelne dvostruke šampionke planete iskomplikovale su situaciju u grupi, pa će u mečevima protiv Holandije (subota, 10 časova) i Kine (nedelja, 13:30), imati imperativ pobede.

Od samog početka meča protiv Dominikanske Republike bilo je jasno da će Srbija imati težak zadatak. Povele su šampionke Severne i Srednje Amerike 4:1, Srbija je imala 9:7, a od rezultata 14:14, na servise Giljen i uz nekoliko grešaka naših odbojkašica, na semaforu je zasijalo zabrinjavajućih 15:20! Ulazak Mirkovićeve i Bjelice doneo je i izjednačenje (21:21), ali je od 23:23 usledila prvo servis greška Katarine Lazović, a onda i blok Žinejri Martines na Tijani Bošković - 23:25. "Suma-sumarum"; 10 grešaka Srbije, skupo je koštalo našu selekciju.

U drugom setu usledila je puno bolja igra srpske reprezentacije. Mlada Aleksandra Uzelac "prošla" je nekoliko napada iz "zone četiri" i značajno rasteretila Tijanu Bošković. Zato je naša najbolja odbojkašica odigrala sjajno u drugom delu seta i od rezultata 14:14, odvela Srbiju na "plus 4" (18:14). Do kraja drugog perioda više nije bilo neizvesnosti, pa je naša selekcija stigla do izjednačenja - 1:1. Međutim, već na početku trećeg perioda, selektor Srbije Đovani Gvideti promenio je postavu koja je dobila prethodni set. Zaigrala je Lozo, umesto Buše i počelo je loše. Povele su Dominikanke 9:3, bilo je i 14:8, a onda su ponovo naše devojke načinile ogroman napor da stignu (17:17), pa čak i prestignu svog rivala (20:19), poenom Tijane Bošković.Nažalost, radost je kratko trajala. Pulenke Markusa Kvika dobrim prijemom stizale su do kvalitetnih napada, a kad je Brajlin Martines prošla kontru za 23:21, bilo je jasno da nam odlazi još jedan set. Na kraju je Gaila Gonzales rešila situaciju u napadu iz zone jedan i Dominikana je ponovo povela na ovom meču - 2:1 (25:23).

Četvrti set, nažalost, priča za zaborav. Opet je Gvideti loše menjao, Srbiju je izdao i servis, a protivnice su igrale sve čvršće, pa su pri vođstvu 19:12 imale pobedu u rukama. Poslednja nada da bi se moglo do nekog čudesnog preokreta, ugašena je pri rezultatu 21:16, kada naša selekcija nije iskoristila tri kontre, da bi na kraju libero Dominikanki Brenda Kastiljo refleksnom reakcijom, ramenom poslala loptu u polje Srbije, što je bila tačka na ovaj susret.
U našoj reprezentaciji Tijana Bošković je osvojila 32 poena, Aleksandra Uzelac je dodala 12, a Sara Lozo osam. U igru su ulazile sve igračice osim drugog libera Teodore Pušić i četvrtog srednjaka Hene Kurtagić, koja je prvi put "ušla u zapisnik" na ovom Turniru. Kod Dominikanki, koje su sada na tabeli odmah iza Srbije, zbog nešto slabijeg set-količnika, Gaila Gonzales je osvojila 18 poena, Brajlin Martines 16, a Izabel Penja 13.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati