Ostali sportovi

Direktno.rs

22. 05. 2023. 15:32 1

"Dođite na Banjicu, tamo se brani Partizan"

Nakon prve utakmice finalne serije ARKUS lige između RK Vojvodine i RK Partizan digla se prevelika prašina. Pored neizvesne završnice, mogli smo da vidimo utakmicu punu tenzija. Zenit svih tenzija i napetosti na terenu dostignut je u trenutku kada je došlo do opšte tuče između igrača oba tima.

U susretu druge utakmice između ova dva protivnika, koja je na programu u sredu, 24. maja i igra se na Banjici, navijači Partizana su napisali proglas, kojim pozivaju "da se dođe u što većem kako bi mladi rukometaši Partizana dobili podršku koju zaslužuju".

Proglasa navijača Partizana prenosimo u celosti.

- Rukomet je jedan od najpopularnijih sportova na svetu, olimpijski sport, koji se za razliko od nekih drugih sportova igra na visokom nivou širom sveta. Rukomet u Srbiji je, što bi se reklo, posebna rabota.

Devetogodišnja dominacija DRK Vojvodina, u uslovma gde sz se osvajale titule, a zatim se nije nastupalo u Evropi, gde je po političkom ljuču neke imaginarne ravnopravnosti, država na raspolaganje stavljala budžete od 800.000 evra do preko milion godišnje, ove sezone ulazi u punu dekadu.

Sistem koji je napravljen, osim što stavlja u neravnopravan položaj ostale klubove koji raspolažu 10 puta manjim budžetima, pre svega se ogleda u jednoj osionoj bahatosti koja je svojstvena rukovodstvu i ljudima bliskim RK Vojvodina. To nije nikakva novost u srpskom sportu, čak je aksiom.

Ono što je novina, je što u toj bahatosti i nasilničkom ponašanju prednjače i stručna lica, na prvom mestu trener prvog tima Boris Rojević. Na jučerašnjoj utakmici, pre nego to je zasluženo isključen, napravio je haos na terenu predvodeći svoje igrače (9 stranaca) u obračunu mladim rukometašima Partizana. Nakon toga, pridružio se narodnom poslaniku Dušanu Bajatoviću (vidno alkoholisanom) na tribinama, odakle u nastavili sa nesportskim i drskim pritiskom na sudije, službena lica, delegata, uz salvu najstrašnijih uvreda prema igračima i trenerima RK Partizan. Sve je to praćeno uz prostačko ponašanje i prema zvaničnoj delegaciji našeg kluba i članovima Upravnog odbora.

Rukovodstvo ARKUS lige koje je bilo prisutno je na sve to ostalo apsolutno nemo, a nakon incidenta u 26. minutu kada je došlo do opšte tuče na terenu, gledali smo i bizarne situacije gde na parketu u jednom trenutku igraju samo dva ili tri igrača Partizana?! Za navijače Partizana to je svojvrstan deža vi (svi se sećaju finalne serije u košarci i 3 na 3).

Sudije, koje su u najvećoj meri zaslužne za rasplet i rezultat utakmice, naočigled svih imali su neposrednu interakciju sa rukovodstvom RK Vojvodina, gde se sa parketa namiguje, maše rukama, gestikulira i od finalne serije koja se direktno preno na RTS-u pravi svojevrsna sprnja. Rezime utakmice: 25 isključenja!

Na sve to, navijačima Partizana koji su došli iz Beograda da bodre svoj klub probušene su gume na 6-7 automobila i to na improvizovanom parkingu nedaleko od Sportskog centra u Slano Bari koji je bio "obezbeđen" pripadnicima žandarmerije i policije?! Malo je reći da je u pitanju "herojski" čin Firme, a organima "red i mir" neka služi na čast. Zbog nemogućnosti da se tako kasno vikendom na neki način "reši" situacija, automobili su ostali u Novom Sadu.

Na kraju reč-dve o Dušanu Bajatoviću. Osim što se radii o njegovom političkom angažmanu zna manje više sve, javno se pitamo da li je normalno da neko poput njega, bez obzira na nizak nivo integriteta, pokazuje srednji prst navijačima Partizana? Na stranu što je bio u toliko alkoholisanom stanju (a možda i pod uticajem nečeg drugog), da je jedva stajao na nogama, umsto da pokaže dostojanstvo i gostoprimstvo, on je prednjačio u pritisku, vređanju i bahatom ponašanju prem svim učesnicima utakmice.

Prenoseći utiske direktno sa utakmice, već smo vas uptali - da li vam je potreba "posebna" pozivinica da dođete na Banjicu u sredu nakon svega ovoga?! Naši mladi rukometaši, sadašnji i budući reprezentativci Srbije, priredili su svojevrstan herojski "come back" u poslednjm minutima utakmice i odveli je u produžetak protiv favorizovanog protivnika.

Dođite zbog njih! Oni zaslužuju gromoglasnu podršku i Banjicu ispunjenu do poslednjeg mesta. Dođite i zbog "gospode" iz RK Vojvodine, taman da dobiju doček i treman kakav su zaslužili. Tamo se brani Partizan!

Za pobede, za miran san... Za PARTIZAN! SVI NA BANJICU - stoji u proglasu.

Podsetimo, Vojvodina je pobedom u Novom Sadu došla na korak od titule. Eventualnom pobedom u sredu, Partizan će finalnu seriju vratiti u Novi Sad, a novi šampion Srbije biće ona ekipa koja prva ostvari dve pobede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati