Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

26. 02. 2023. 13:05 0

Uz pomoć borilačke veštine sprečio masovno ubistvo (VIDEO)

Izbacivač u noćnom klubu pravi je junak u Nigeriji. On je uspeo da spase brojne živote, nakon što je zaustavio čoveka s puškom koji je ušao u klub, u planiranom krvavom piru.

Napadač je ušao u klub držeći u rukama pušku Kalašnjikov. Krenuo je u krvavi pir koji je planirao, ali srećom nije zapucao odmah, pa je zaustavljen u pohodu. Izbacivač Harison reagovao je kada je video da ovaj čovek nosi pušku. Hrabro je krenuo na napadača i iskoristio je poznavanje borilačkih veština da bi ga zaustavio.

Harison je učitelj borilačke veštine Krav Mage. Pored trenerskog posla radi i kao izbacivač u ovom noćnom klubu i pokazao je da zaslužuje svaki cent koji je zaradio.

- Ovo je Harrison - čovek kojeg je Bog poslao da spasi brojne živote u "Swift Baru" u gradu Enugu. Harison je radio kada je u klub ušetao napadač držeći AK-47. Želeo je da ubije što je više moguće ljudi, ali je Harison svima spasio živote - navode nigerijski mediji.Prava je sreća da je ovaj momak poznavao borilačke sportove. Uspeo je da spasi brojne živote jer je napadač došao s ciljem da napravi potpuni haos. Krav Maga je borilački sport koji je razvila izraelska vojska i policija. Fokusiran je na odbranu na ulici i koriste se tehnike za brzu i efektivnu zaštitu od napadača.

Koriste se različite tehnike koje uključuju udarce laktovima, kolenima, razna gušenja kojima se ugrožena osoba može zaštiti od napadača. Danas se ova tehnika koristi širom sveta. Očigledno je veoma isplativo trenirati je, a dosta je i civila koji je koriste. Borilački sportovi znaju i te kako da budu od pomoći u teškim situacijama, ali svakako bi trebalo izbegavati sukob.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati