Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Index.hr ]

24. 01. 2023. 10:54 11

Vujović: Ponašaju se kao da sam kriminalac...

Jedan od sukoba koji je obeležio Svetsko prvenstvo u rukometu bila je svađa hrvatskog rukometaša Domagoja Duvnjaka i Danca Matijasa Gidsela, nakon što je Hrvat napravio oštar faul. Danac nije hteo da pruži ruku Duvnjaku, koji je nakon grubog faula zaradio isključenje.

Zbog toga je čuveni rukometni trener Veselin Vujović bio veoma besan i Dancu je poručio: "Taj mali miš uništio mi je utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u istoriji, a ti, jadniče jadni, ne želiš da prihvatiš izvinjenje. Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mesec dana kad ti je Duvnjak pruža"

Nakon te izjave legendarni Vujović je bio na udaru danskih novinara, koji su ga vređali.

- Nisam očekivao takvu reakciju prema meni, prema Duvnjaku, prema reprezentaciji Hrvatske. Tolika količina mržnje da je to neverovatno. Ponašaju se prema meni kao da sam kriminalac. Nisam imao nikakvu nameru da uvredim nikoga, ali mi nije bilo jasno da jedan klinac koji je tek zakoračio u rukomet, bez obzira na to koliko bio talentovan, može da odbije ruku legende Domagoja Duvnjaka - rekao je Vujović za Index.

Dodaje i da njegova porodica zbog Gidsela dobija pretnje i loše poruke.

- Na tome sam mislio da ostanem, ali ovo što se kasnije dogodilo izašlo je iz svih okvira normalnog. Moja ćerka na društvenim mrežama zbog moje izjave o Gidselu dobija uvredljive poruke, neverovatno. Ne mogu da shvatim da su počeli iz arhive da vade neke moje greške kojih je bilo u karijeri - dodao je Vujović.

Vujović, koji je selektor Irana, sa svojom reprezentacijom nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je njegova selekcija doživela svih pet poraza u drugom delu takmičenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati