Ostali sportovi

Milan Zarić

19. 01. 2023. 21:59 6

Pomračenje! Rukometaši pukli od Norveške

Rukometaše Srbije nisu uspeli da naprave iznenađenje u prvom kolu druge faze Svetskog prvenstva, budući da su posle velikog preokreta poraženi od Norveške sa 28:31. Imali su "orlovi" plus pet u drugom poluvremenu, tu prednost su ispustili, rival je došao na 22:22, nakon čega je došlo do pomračenja naše reprezentacije, što je odvelo u poraz, a koji znači da Srbija nema više šanse da ode u četvrfinale.

Norvežane su do pobede vodili Bartold i Sagosen, koji su postigli po pet golova, dok su četiri puta mrežu naše selekcije tresli Blonc i Gulerud. Kada je reč o našoj selekciji, najefikasniji su bili Đorđić, Orbović i Radivojević sa po pet pogodaka.

Dva lica smo videli od izabranika Tonija Đerone protiv jednog od favorita za svetsku titulu. U prvom poluvremenu su naši rukometaši bili poletni u napadu, čvrsti u odbrani, razbranio se i golman Milosavljev, pa je prednost konstantno rasla.

Maksimalno vođstvo naši momci su imali početkom drugog poluvremena, kada je bilo plus pet, nakon čega se igra potpuno raspala, Norvežani su se ne samo vratili, već su i preokrenuli, pa su na kraju slavili sa komotnih 31:28

A nije delovalo da će se tako meč završiti, ako je bilo suditi prema početku meča. Praktično su naši momci bili nezaustavljivi u napadu, briljirao je Orbović, pogađali smo i sa krila, pa je prednost, kako je meč odmicao, bila sve veća.

Imali su naši rukometaši u nekoliko navrata i četiri gola prednosti, čemu je značajno doprineo odbranama i golman Milosavljev, koji je tako otvarao bržu igru u polju.

Na poluvreme smo otišli sa 17:14, vezali su "orlovi" potom još dva gola za velikih 19:14 i onda - odjednom su stali.

Grešili su izabranici Tonija Đerone u napadu, "prodavali" su lopte, dok napad više nije bio tako ubojit. To je vratio Norvežane u život, koji su, malo po malo, topili prednost "orlova". I potpuno su je istopili sredinom drugog poluvremena, kada su i poravnali.

Povratak u život Norvežana nije trgnuo naše rukometaše, naprotiv. Norvežani su nastavili da dominiraju, konstantno su dizali prednost, pa su na pet minuta pre kraja meča došli do nedostižnih 29:24.

Znali su da privedu posao kraju, trijumfovali su sa 31:28 i tako su napravili ogroman korak ka četvrtfinalu. Sa druge strane, rukometaši Srbije će do kraja druge faze Svetskog prvenstva igrati još protiv Holandije i Argentine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati