Ostali sportovi

Direktno.rs

27. 11. 2022. 09:08 0

Zorana Arunović u Kairu brani zastavu Srbije

Streljačka sezona bliži se kraju, a najbolja srpska strelkinja Zorana Arunović biće učesnik završnog Svetskog kupa koji se sledeće sedmice održava u Kairu. Učešće na ovom prestižnom takmičenju izborilo je po 12 najboljih strelaca na svetskoj rang listi u svim kategorijama, a Zorana Arunović nastupiće u disciplini vazdušni pištolj.

Naša trofejna strelkinja iza sebe ima veoma uspešnu takmičarsku godinu u kojoj je osvojila čak 12 medalja na velikim takmičenjima od čega sedam zlatnih, a poslednjom u nizu okitila se nedavno na Otvorenom prvenstvu Mađarske. Njen dugogodišnji trener Jelena Arunović ističe da je Zorana u kontinuitetu veoma dobroj formi:

- „U Mađarskoj je oba dana imala jako dobre rezultate u kvalifikacijama, rekla bih perfektne za ovaj deo sezone. Iz punog treninga je pokazala na kom je nivou preciznosti, i mogu da kažem da sam baš zadovoljna prikazanim. Takođe, i u finalu je nastavila je u istom ritmu i bila je zaista dobra - počinje priču Jelena Arunović.

- Hungarian open je takmičenje kojim počinjemo takmičarsku sezonu već 5-6 godina unazad, ali je ovog puta to bio poslednji test pred put u Kairo. Nismo odustale od ranije isplaniranog učešća, čime smo omogućile miran završetak priprema završni masters sezone.

Zanimljivo je da će se na završnom Svetskom kupu u Egiptu pucati na istom strelištu gde je održano i ovogodišnje Svetsko prvenstvo na kom je Zorana osvojila bronzanu medalju i kao prvi srpski sportista obezbedila kvalifikacionu normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine:

- Samo će borilište biti isto, ali sve ostalo će se i te kako razlikovati. Tu pre svega mislim na sistem takmičenja, što je u prvom momentu bila otežavajuća okolnost. Kvalifikacije će se sastojati iz dva dela i pucaće se u dva dana, a posle drugog dana kvalifikacija četiri najbolje takmičarke izboriće plasman u finale i borbu za Zlatnu metu. Prvi put će se pucati u takvom sistemu, pravila su objavljena pre samo dve nedelje, i predstavljaju novinu za sve takmičare. Pobediće oni koji se najbrže adaptiraju na taj format, a nas dve smo rešene da idemo što dalje možemo - objašnjava Jelena Arunović i dodaje:

- To takmičenje ćemo iskoristiti da još jednom proverimo gde se nalazimo u odnosu na konkurenciju i najbolje strelkinje sveta. Ostvareno je mnogo uspeha u 2022. godini, ali naše ambicije se na tome ne završavaju. Fokusirane smo na nastup u Kairu, ali odmah nakon toga krećemo sa postepenim uvođenjem novih saradnika u tim, i jačanjem prvog kruga oko Zorane. Motivisane smo da značajno podignemo nivo najnižih rezultata, i tome ćemo se posvetiti u narednom periodu.

Završna faza priprema za učešće na Svetskom kupu u Kairu za Zoranu i Jelenu Arunović donela je i promenu ustaljene rutine.

- Iz tehničkih razloga nismo mogle da koristimo streljanu u kojoj treniramo. To je uslovilo promenu lokacije i ustaljene dinamike rada. Bile smo primorane da modifikujemo neke stvari za koje se u prethodnom periodu pokazalo da nam donose rezultat, ali na to nažalost nismo mogle da utičemo - konstatovala je Jelena Arunović i potvrdila da zbog učešća na Svetskom kupu u Egiptu, Zorana neće nastupiti na mitingu koje se ovog vikenda održava u Kikindi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati