Ostali sportovi

Direktno.rs

12. 11. 2022. 10:46 0

Još jedno veliko priznanje za Jelenu Arunović

Još jedno veliko priznanje dobila je istaknuti streljački trener Jelena Arunović za dugodišnji uspešan rad. Na poziv Streljačkog saveza Francuske, Jelena Arunović bila je predavač u Bordou, za najznačajnije francuske sportske stručnjake, a sve u sklopu opsežnih priprema koje Francuzi vrše pred naredne Olimpijske igre kojima će 2024. godine Pariz biti domaćin i ulaganja u struku sa ciljem napretka nacionalnih selekcija u olimpijskim ciklusima koji dolaze.

„Kada te zove zemlja domaćin Olimpijskih igara i daje ti tako značajnu ulogu, onda nema premišljanja. Svoj dolazak sam potvrdila još prošle godine, pre svega zbog ozbiljnosti ovog projekta, iako sam znala da me čeka izazovna sezona. Zorana i ja smo već godinama uspešan tandem. Franacuzima to nije promaklo, i sa velikom paznjom su slušali moja izlaganja pre svega o ranom prepoznavanju talenata, modelima razvoja preciznosti i značaju teorijske pripreme sportista svih uzrasta“, kaže Jelena Arunović i potom dodaje:

„O ozbiljnosti ove čitave edukacije svedoči podatak da su treneri u procesu koji traje 12 meseci. Organizuje se kampus nastava, pokrivaju se vrlo široke oblasti, a svi imaju obavezu da se samostalno usavršavaju uz materijal koji je Federacija obezbedila, i na kraju svega čeka ih preko 25 završnih testova“.

Dolazak u Francusku bio je pun pogodak, jer su su ostvareni kontakti koji će Zorani omogućiti vrhunske uslove za pripremu učešća na najvećoj svetskoj smotri sporta 2024 godine:

„Prisutan je bio njihov tehnički direktor Saveza, a sa njihovim glavnim trenerom smo diskutovali o mogućnosti da koristimo objekat na kome će se održati olimpijski turnir, kroz organizaciju sparing mečeva sa Zoranom. Njima su potrebni takvi izazovi, a Vlada Francuske je voljna da podrži taj vid aktivnosti sa elitnim strancima i stavi sve sportske objekte na raspolaganje“.

Jelena Arunović osvrnula se i na veliki uspeh koji je ostvaren na minulom Svetskom prvenstvu Kairu, gde je njena takmičarka Zorana Arunović osvojila bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj i tako postala prva srpska sportistkinja koja je obezbedila olimpijsku normu:

“Zorana je ostvarila vrhunske rezultate na šampionatu sveta u Egiptu. U kvalifikacijama je za dva kruga pucala bolje od tada važećeg svetskog rekorda i ona je među malim brojem strelaca koji su ove godine uspeli da posle sjajnog rezultata u kvalifikacijama osvoje i medalju. Takođe, raduje me i osvojena kvota za Olimpijske igre, jer se sistem kvalifikacija promenio i da bi bili konkurenti za kvotu preko rang liste Svetske streljačke federacije potrebna su značajna finansijska sredstva, pre svega za finansirnje putovanja na svetske kupove na kojima se jure bodovi. Zorana je sada svetski broj 2, i iako smo glavni cilj ispunile, tu se ne zaustavljamo već želimo konstantnost na još višem rezultatskom nivou”.

Zorana i Jelena su dvanaestogodišnjim zajedničkim radom stigle do čak 51 odličja u olimpijskim disciplinama na velikim takmičenjima, a samo u ovoj godini osvojeno je 11 medalja od čega šest zlatnih.

“Navikla sam se da Zorana osvaja medalje i neverovatno je ali imam utisak da ću biti razočarana prvi put kad se bude desilo da ne stigne do odličja. Treba imati na umu da je Zorana među top 10 strelkinja već više od decenije, i da je među retkima koji su zadržali pozicije i nakon tri velike promene pravila u periodu posle Olimpijskih igara u Londonu 2012. Ne hvalim je često, ali je impresivna stabilnost koju prikazuje u kontinuitetu. Sve to je pokazatelj kvalitetnog rada, koji nije kamapanjski, već predstavlja složen proces i u kome nema nepoznanica za nas dve i ekipu koja sa nama sarađuje”, konstatovala je Jelena Arunović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati