Ostali sportovi

Igor Velimirović

09. 11. 2022. 16:36 20

Rukomet je umro, a zbog 50.000 evra svi ćute!

Debakl ženske rukometne reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, a pre toga i muške, u januaru, takođe na kontinentalnom šampionatu, na kom je zauzeto 14. mesto (jedna pobeda i dva poraza) dokazuju da ovaj sport više ne postoji u Srbiji. Umro je! Umro je odavno, i njega je ova vlast uspela da ugasi, nešto ranije nego košarku, vaterpolo, mušku odbojku, fudbal...

Umesto da dignu glavu, da se suprotstave, klubovi u Srbiji ćute i gledaju kako se uništava nekad naš trofejni sport. Zvuči jadno i porazno da ćute zato što su od države dobili pomoć od 50.000 evra! A šta možete da uradite sa 50.000 evra! Zar ćutanje košta toliko?

I nisu krive devojke u Sloveniji koje ne mogu nikog da pobede, već je kriva vlast koja neznanjem, bahatošću i nestručnim kadrovima uništava jedan po jedan deo našeg društva, institucije, kao i sportove redom. Rukomet da se oporavi od SNS udarca ne može, niti će, a posle odlaska Božidara Đurkovića, režim je jedva dočekao da postavi svoje ljude na vrh rukometne organizacije.

Ljudi sa sumnjivom prošlošću, osim Milene Delić, vode sport u kom smo nekada žarili i palili Evropom. Ali, i ova bivša igračica, a danas predsednica Saveza, postavljena voljom SNS-a, trebalo bi da podnese ostavku na funkciju jer je to moralni čin. Njeni rezultati sa reprezentacijom su - nula!

Direktno.rs je nekoliko puta upozoravao na katastrofalno stanje u rukometu i izbor kadrova, ponovo pitamo zašto je i dalje komesar za bezbednost Rukometnog saveza komandir policije Savski venac Aleksandar Krstić, koji se na prošlogodišnjim demonstracijama, u uniformi MUP-a, nasilnički, prostački i bahato ponašao prema učesnicima protesta protiv Rio Tinta. Tada je gurao, pretio i fizički nasrnuo na jednog demonstranta, dok je jednu damu bacio preko bankine na sred auto-puta. Umesto da čuva red i mir, on je fizički nasrtao na ljude, dok se u isto vreme bavi poslom bezbednosti svih rukometašica u Srbiji, a njih je na hiljade.

O svim anomalijama u našem rukometu mogli bismo naširoko, o rezultatskom krahu koji je očekivan, takođe, ali biće dana da se analizira i traži smena Milene Delić i kompletnog iskompromitovanog vrha Rukometnog saveza Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati