Ostali sportovi

Direktno.rs

08. 11. 2022. 19:38 2

DEBAKL Rukometašice eliminisane sa EP!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu već u prvoj fazi takmičenja!

Izabranice selektora Uroša Bregara poražene su u sve tri utakmice prve faze takmičenja, u okviru Grupe B. Posle Švedske i Danske, naš tim je večeras u "Zlatorog Areni" u Celju poražen i od domaće selekcije Slovenije rezultatom 27:24 (13:15) i tako završio na poslednjem, četvrtom mestu na tabeli.

Tri prvoplasirane selekcije iz ove grupe idu u drugu fazu takmičenja, a reprezentativke Srbije po svemu što su prikazale u ova tri meča, realno nisu zaslužile da se nađu u tom odabranom društvu.

Selektor Bregar je pre početka ovog šampionata imao mnogo problema da sastavi najbolju ekipu. Nekoliko igračica nije moglo na Evropsko prvenstvo, jer nisu tri puta vakcinisane protiv koronavirusa, nekoliko njih je povređeno, a Jelena Agbaba je u blagoslovenom stanju, pa se nije moglo ni previše očekivati od reprezentacije Srbije na ovom takmičenju, ali smo se nadali pobedi bar protiv Slovenije, što je moglo da nam donese i prolaz u drugu rundu.

Prvo poluvreme protiv Slovenije je reprezentacija Srbije večeras odlično odigrala, uspela je da stekne rezultatsku prednost koja je maksimalno iznosila četiri gola razlike, a na poluvreme je otišla sa "plus dva" - 15:13.

Međutim, početkom drugog poluvremena naš napad je potpuno stao, naše igračice nisu imale ideju kako da probiju slovenačku odbranu, pa šest-sedam minuta nisu uspele da postignu gol. To je, naravno, domaća selekcija iskoristila da napravi preokret, uz to ni naše golmanke nisu uspele da dođu do izražaja i uđu u serije odbrana, pa je do kraja Slovenija konstantno bila u prednosti i zasluženo ostvarila drugu pobedu u ovoj grupi, posle trijumfa i nad Danskom na startu takmičenja.

Ko će biti pobednik ove grupe odlučiće večerašnji duel Švedske i Danske od 20.30 sati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati