Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

04. 10. 2022. 22:00 0

Odbojkašice bez poraza, nastavljaju da GAZE

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nastavila je sa odličnim igrama na Svetskom prvenstvu, pošto je u prvom meču druge faze takmičenja pobedila domaćina Poljsku sa 3-0, po setovima 26:24, 25:22, 25:18 za 77 minuta igre. Srbija sada ima svih šest pobeda i 17 bodova na čelu novoformirane grupe F. Slede SAD sa 15, Turska sa 14 bodova, zatim Kanada sa 11, Tajland sa 10, koji ima pobedu više i bod manje od Dominikanske Republike, a na dnu su Poljska sa 10 i Nemačka sa 7 bodova.

Srbija naredni meč igra već u sredu, od 19.00 je rival Dominikanska Republika, dok Poljska igra sa SAD od 20.30.

Držale su se Poljakinje na startu, ali je Srbija serijom 4-1 došla do vođstva 13:9, posle napada Tijane Bošković i bloka Buše. Nakratko su se domaće odbojkašice trgle posle tajm auta i prišle na -2, ali je na krilima sjajnih servisa Bošković Srbija stekla +5 (17:12), a Stevanovićeva je bila izvrsna u bloku.Vodio je Santarelijev tim 21:15 i činilo se da ide ka rutinskom vođstvu, ali usledila je serija 4-0 Poljske koju je prekinula Buša blok-autom. Nije bio kraj drame, na 23:22 je Poljska imala kontru, ali se Boškovićeva dobro odbranila i u nastavku akcije donela Srbiji dve set lopte. Nijedna nije iskorišćena, na drugoj je Stevanovićeva izblokirana posle „koreje“. Ipak, usledila je servis greška Poljakinja, a onda i as Jovane Stevanović na trećoj set lopti – 26:24.

Znatno sigurnije je Srbija počela prvi set nego što je završila prvi – Lozo i Bošković bile su sigurne u realizaciji, odbrana je bolje funkcionisala, a posle asa Buše bilo je 8:3. Prednost je išla i do +7 (19:12), ali je onda opet došlo do opuštanja i malo je nedostajalo da se ponovi scenario iz prvog seta. Ipak, ovoga puta nije bilo toliko drame, Poljska je najviše prišla na -2, ali Boškovićeva napadom iz zone odbrane overava drugi set za Srbiju (25:22).

Sigurno su čuvale Srpkinje prednost, a posle kuvanja Drče bilo je 20:15, najveća prednost dotad u setu. Sada nikakve drame nije bilo, pa je Santarelijev tim rutinski priveo meč kraju pred oko 5.000 gledalaca u Atlas areni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati