Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

30. 09. 2022. 22:15 4

Angelina Topić najbolji sportista Evrope!

Osvajčica bronzane medalje sa seniorskog šampionata Evrope u skoku uvis, Angelina Topić proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta. Nagrada "Pjotr Nurovski" dodeljuje se svake godine počevši od 2010. i nazvana je po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Sedamnaestogodišnja Angelina je na poslednjem Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 metara, na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila je najsjajnije odličje, dok je na EP u Minhenu u seniroskoj konkurenciji bila treća.

Pored toga, Topićeva je ove godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila deveto mesto.

- Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture - rekla je Angelina Topić.
U konkurenciji za prestižnu nagradu našle su se još tri sportiskinje i jedan sportista, a drugoplasirana je bila skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija). Na trećem mestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija, četvrta pozicija pripala je veslačici Sofiji Dalidu (Grčka), a peta gimnastičarki Dariji Atmanov (Izrael).

- Sve za šta sam se borila, sav naporan rad koji sam uložila, svi dobri i loši dani, sve suze radosnice i tuge, sve se skupilo da mi dokaže da je sve vredelo i samo me motiviše da idem napred bez oklevanja. I da nikada ne prestanem da učim i usavršavam se - dodala je Topić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati