Ostali sportovi

Direktno.rs

10. 09. 2022. 20:28 1

Odličan start naših rvača na SP

Rvačka reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh prvog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu, s obzirom da su obezbeđene već dve medalje. Zurab Datunašvili i Ali Arslan su izborili plasman u finale, dok će se Viktor Nemeš boriti za bronzu i imati priliku da osvoji treće odličje za našu selekciju.

Aktuelni svetski i evropski šampion i bronzani sa minulih Olimpijskih igara u Tokiju, Zurab Datunašvili superiorno je stigao do finala u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom. On je u prvom meču bio bolji od Nemca Haninesa Vagnera sa 5:0. U četvrtfinalu je pobedio Aleksa Kesidisa iz Švedske sa 4:1, dok je u polufinalu savladao Mađara Davida Losončija rezultatom 4:3. U borbi za zlato i odbranu svetskog trona Datunašvili će za rivala imati Turpana Bilsutanova iz Danske.

I Ali Arslan je bio maestralan. Naš reprezentativac je na putu do finala u kategoriji do 72 kilograma grčko-rimskim stilom pobedio Ukrajinca Andrija Kulika (11:2), Mađara Roberta Atilu Friča (7:3). Od Kristupasa Sleive je u četvrtfinalu bio bolji sa ubedljivih 9:0, dok je Ibrahima Ganema iz Francuske u polufinalu savladao sa 5:1
Viktoru Nemešu nedostajalo je i malo sreće da se domogne finala u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom. On je u dramatičnom polufinalu izgubio od Mađara Zoltana Levaija sa 3:1. Prethodno je pobedio Amerikanca Kamala Amira Beja sa 4:0, od Jasafa Zeinalova iz Ukrajine bio je bolji rezultatom 6:2, dok je u četvrtfinalu nadjačao Kineza Rui Liua sa 7:0. Protivnika u borbi za bronzanu medalju Nemeš će dobiti kroz repasaž.

Borbe naših reprezentativaca za medalje na programu su sutra posle svečanog otvaranja koje je na programu u 16 časova. Podrška publike na putu ka možda i istorijskom rezultatom biće neophodna, a ulaznice za rvački spektakl u Štark arene su besplatne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati