Ostali sportovi

Milan Zarić

31. 08. 2022. 18:47 0

Odbojkaši bez izgubljenog seta do osmine finala SP

Odbojkaši Srbije sa prvog mesta su otišli u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto su u trećem kolu grupe A savladali Tunis sa 3:0 (29:27, 25:15, 25:17).

"Plava četa" je duel poslednjeg kola dočekala posle dve maksimalne pobede, protiv Ukrajine i Portorika, ali je želela da grupnu fazu okonča novim trijumfom bez izgubljenog seta, kako bi zauzela što bolju poziciju pred završne borbe.

I u tome je uspela, problema je bilo samo u prvom setu, u kom su izabranici Igora Kolakovića morali dobrano da se pomuče, dok su ostala dva dela igre rutinski rešili u svoju korist.

U prvom setu se vodila velika borba, da bi se sredinom ovog dela igre Tunižani odlepili, te su stekli šest poena prednosti - 11:17. Pokušali su naši momci da se vrate kako znaju i umeju, u čemu su i uspeli, nanizali su četiri poena i prišli na 19:20.

Imali su odbojkaši Tunisa potom dve vezane set lopte (vodili su sa 22:24), ali su "orlovi" uspeli da se iščupaju. Vratili su se, igralo se na razliku, a naši momci su bili nabolji kada je to bilo najpotrebnije, pa su ovaj deo igre rešili u svoju korist sa 29:27.

Drugi set je počeo boljom igrom Tunisa, imao je rival 5:1, pa onda i 10:6, ali je onda usledila serija "orlova". Sa četiri vezana poena su došli do izjednačenja, potom su serijom od 7:1 došli do 19:13 i tada je sve bilo rešeno. Srbija je rutinski privela posao kraju, pa je drugi set osvojila sa 25:15.

Bio je tada slomljen otpor selekcije Tunisa, koja nije uspela da zapreti u trećem setu. Konstantno su "orlovi" vodili, pa su na kraju ovaj deo rešili u svoju korist sa 25:17.

Sa prvog mesta su otišli u osminu finala, a posle mečeva trećeg kola biće poznato ko će im biti rival u osmini finala Svetskog prvenstva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati