Ostali sportovi

Direktno.rs

03. 08. 2022. 01:34 2

Naša Adriana je šampionka sveta

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je svetsko zlato u bacanju koplja na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji. Adriana je oduvala konkurenciju u finalu svojim hicima, kojima je prebacivala 60 metara gotovo rutinski u prve tri serije.

Iza nje je na drugom mestu sa srebrom u ruci završila kolumbijska atletičarka Valentina Barios (57,84 metra), dok je bronzu osvojila Manuela Rotundo (55,11 metara).

Srpska devojka koja se za finale kvalifikovala bacivši koplje 58,87 metara, u odlučujućoj borbi je briljirala od starta.

U finalu je već u prvoj seriji bacila 60,66 metara, u drugoj 63,34 metra, a kada se mislilo da ne može bolje - lansirala je u trećoj seriji koplje 63,52 metra.

Do tog trenutka nijedna od finalistkinja nije prebacila ni 56,39 metara, što je učinila jedino takmičarka iz Kolumbije. Najbliža joj je bila Hrvatica Veronika Šokota koja je u drugom pokušaju uspela da se popne do trećeg mesta hicem 54,47 metara.

Kako su serije odmicale, protivnice su gubile snagu, pa su u četvrtoj seriji Emilija Karel i Manuela Rotundo pale i ispod 50 metara.

Adriana je u četvrtoj bila slabija od prve tri, sa 55,03 metra, dok je jedino Barios uspevala da poboljša svoj rezultat na 57,84.

Šokotu je u šestoj seriji nadmašila spomenuta Rotundo iznenađujućim "projektilom" od 55,11 metara i time je osvojila bronzu, dok je Adrianino zlato praktično overeno kada je Barios u poslednjoj seriji dobacila tek do 50,88.

Vilagoš je petu seriju preskočila, u šestoj nije imao ko da je ugrozi, ali je i tada bacila koplje 60,39 metara i potvrdila da je trenutno najbolja na svetu u svom uzrastu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati