Ostali sportovi

[ Izvor: Sportske.net ]

28. 07. 2022. 17:04 4

Savić: Ovo je ozbiljna blamaža

Završena je i ovogodišnja Svetska liga, a reprezentacija Srbije je na kraju završila na petom mestu, dok je trofej osvojila selekcija Italije. Bez obzira što ''delfini'' nisu nastupili u najjačem sastavu, bilo je potpuno neočekivano kako je naš nacionalni tim izgledao u pojedinim utakmicama, pogotovo u prva dva kola, protiv Crne Gore (8:16) ili protiv Španije koja je još više napunila mrežu Srbije, postigavši čak 20 golova. Nisu se naši reprezentativci proslavili ni u četvrtfinalu protiv Italije, kada su doživeli još jedan ubedljiv poraz.

Na kraju, peto mesto čak i nije toliko loš rezultat posle svega što su izabranici Dejana Savića prikazali na završnom turniru Svetske lige u Strazburu.

Posle svega, svoju ocenu dao je i selektor Dejan Savić, a ta ocena može stati u jednu reč - "blamaža"!

- Ovo je ozbiljna blamaža. Samo je poslednja utakmica sa Crnom Gorom bila ono čemu težimo. Tu smo videli drugačiji pristup, veću agresivnost, želju i volju. Sve pre toga je bilo, ponavljam, prava blamaža. Sve što smo imali u poslednjoj utakmici nismo imali tokom čitavog turnira.

Nema nikakvog opravdanja, nema izgovora za ono što smo pokazali u Strazburu. Mene alibi nikada nije interesovao. Bez agresivnosti, discipline, volje, želje nema igre. Jesmo došli pre svega da treniramo, ali je ukupan utisak morao da bude mnogo bolji - izjavio je Savić.
Zbog svega što se dogodilo u Strazburu, Savić je najavio i određene promene u odnosu sa igračima.

- Možda ću morati ja da se promenim i sigurno ću morati da neke stvari ukinem, da stavim embargo na njih. Uz rad, nadam se da ćemo se pomeriti od tog petog mesta koje nam je izgleda rezervisano - poručio je Savić.

Odmora za "delfine" nema ovog leta, jer već 31. jula počinju završne pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Splitu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati