Ostali sportovi

23. 07. 2022. 17:21 5

SL Novi poraz vaterpolista Srbije, Španci ubedljivi

Vaterpolisti Španije pobedili su Srbiju u drugom kolu F8 turnira Svetske lige sa 20:15 (4:5, 5:5, 5:4, 6:1). Podsećanja radi, Srbija je u prvoj rundi poražena od Crne Gore sa 16:8, dok je Španija pobedila Australiju sa 13:10. U prvom meču dana, Australija je pobedila Crnu Goru sa 9:8, pa uoči poslednjeg kola grupne faze, u kojem će snage odmeriti Španija i Crna Gora, odnosno Srbija i Australija, Španija ima šest, Crna Gora i Australija po tri, dok je Srbija bez bodova.

Golove za Srbiju, postigli su: Đorđe Vučinič pet, Marko Radulović tri, Nikola Lukić dva, Vasilije Martinović dva, Stefan Branković, Gavril Subotić, Petar Velkić po jedan. Golove za Španiju, postigli su: Rožer Tahulj, Bernat Sanuha, Alberto Baroso, Serhi Kabanjas Nikolas Pauli po tri, Unai Lara Francisko Valera po dva, Migel De Toro po jedan.

Srbija je za razliku od meča protiv Crne Gore igrala daleko bolje, vodila je sa 6:4, 9:6, ali aktuelni šampioni planete, Španci, nisu odustajali, pa je uoči poslednje deonice, na semaforu pisalo 14:14. Španija je uspela da pobegne na 18:15, a zatim je privela meč kraju.

Svih osam selekcija će izboriti plasman u četvrtfinale. U grupi A su Crna Gora, Srbija, Španija i Australija, a u grupi B su Italija, Francuska, SAD i Kanada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati