Ostali sportovi

M. Z.

17. 07. 2022. 22:59 0

Mlade odbojkašice stale na korak do zlata

Samo malo je nedostajalo odbojkašicama Srbije da se sa prvog EP za mlađe seniorke vrate sa titulom. Međutim, isprečile su se na putu ka zlatu u Čerinjoli domaće igračice, odbojkašice Italije, koje su drugi put na istom takmičenju bile kobne po selekciju Marijane Boričić - 3:2 (17:25, 25:17, 15:25, 25:19, 15:11).

I ovaj meč je bio neizvestan, kao nalik onom pre tri dana u kome se igralo do 21. u petom setu. Tada su Srpkinje ispustile pet meč lopti, a posao im je otežala i sporna odluka sudija u završnici. Sada taj-brejk nije bio dramatičan, jer su Italijanke na vreme uspele da se odlepe na bezbednu udaljenost.

Naše devojke nisu iskoristile vođstvo u setovima koje su imale - 1:0, 2:1. Rivalke su se na krilima publike vratile, preokrenule i slavile pobedu.

U srpskom timu najefikasnija je bila Branka Tica sa 21 poenom, dok je Minja Osmajić zabeležila 18. Ana Malešević je završila finalni meč sa 11.

Ostaće upisano da su Srbiju na prvom EP za mlađe seniorke predstavljale: Andrea Tišma, Nina Mandović, Minja Osmajić, Bojana Gočanin, Valerija Savićević, Dunja Grabić, Tijana Vrcelj, Jovana Cvetković, Tara Taubner, Ana Malešević, Isidora Kockarević, Branka Tica, Stefana Pakić i Anđelka Novosel.

Ove devojke su kroz kvalifikacije izborile mesto na takmičenju koje se u Italiji premijerno izvodilo, a odande se vraćaju sa medaljama oko vrata.

U grupnoj fazi su pobedile Austriju i Ukrajinu maksimalnim rezultatom, a izgubile od Italije. U polufinale su došle sa druge pozicije i sastale se sa Poljskom. Uspešno su prebrodile i tu prepreku, koja im je obezbedila odličje. Na kraju je ono posle protiv još jednog poraza od domaćina zasijalo srebrnim sjajem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati