Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

01. 07. 2022. 15:49 0

"Delfiini" pobedili CG, boriće se za peto mesto

Vaterpolisti Srbije uspeli su posle bolje igre tokom drugog poluvremena da pobede Crnu Goru sa 10:7 (2:2, 3:2, 3:2, 2:1), pa će se boriti za peto mesto, dok će Crna Gora igrati za sedmo. Prevagu na tasu Srbije, doneli su Nikola Jakšić i Strahinja Rašović. Golove za Srbiju, postigli su: Nikola Jakšić i Strahinja Rašović po tri, Viktor Rašović, Đorđe Lazić, Nemanja Vico i Marko Radulović po jedan. Golove za Crnu Goru, postigli su: Bogdan Đurđić tri, Vlado Popadić dva, Marko Mršić, Miroslav Perković po jedan.

Tokom prve deonice vodila se ravnopravna borba u bazenu, a na semaforu je pisalo 2:2. Golove za Srbiju postigli su Strahinja Rašović i Nikola Jakšić. S druge strane, strelci za Crnu Goru, bili su Marko Mršić i Bogdan Đurđić.
Rat nerava, uz odlične odbrane obe selekcije je nastavljen i tokom drugog kvartala. Miroslav Perković je doneo prednost Crnoj Gori, ali je nedugo zatim, Đorđe Lazić pogodio za 3:3. Srbija je u režiji Nikole Jakšića stigla do 4:3, a vrlo brzo je odgovorio Bogdan Đurđić. Na kraju prvog poluvremena, Srbija je vodila sa 5:4, a strelac je posle greške defanzivne linije Crne Gore, bio Viktor Rašović.

Srbija je preko Nemanje Vica stekla prednost od dva gola – 6:4, početkom treće deonice, ali je vrlo brzo Vlado Popadić uspeo da smanji na 5:6. Izuzetno raspoloženi Nikola Jakšić je pogodio za 7:5, a izuzetno raspoloženi Bogdan Đurđić za 6:7. Strahinja Rašović je ponovo odveo Srbiju na plus dva, koja je imala lepu prednost uoči poslednjeg kvartala – 8:6.Petar Tešanović je skinuo dva zicera, Uroš Vučurović, Konstanin Averka i Bogdan Đurđić su promašili iz sjajnih pozicija, mreže su mirovale, a to je naravno odgovaralo Srbiji, koja je imala prednost u rukama. Na četiri minuta pre kraja, Strahinja Rašović je pogodio za 9:6. U tom momentu bilo je jasno da Crnoj Gori treba čudo da stigne do pozitivnog rezultata.

Podsećanja radi, u polufinalu, snage će odmeriti Grčka i Italija, odnosno Španija i Hrvatska. Srbija i Crna Gora će imena rivala u borbi za peto, odnosno sedmo mesto saznati posle meča između Mađarske i SAD.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati