Ostali sportovi

Direktno.rs

29. 06. 2022. 20:07 1

"Bolan poraz, ali treba više da nas boli igra"

Najbolji srpski vaterpolisti poraženi su od Hrvatske (14:12) u meču čevrtfinala na Svetkom prvenstvu u Budimpešti, te su tako okončali put koji vodi u borbu za medalje. Selektor Dejan Savić i Delfini su posle prikazanog na plivalištu "Margit Siget" saglasni u jednom - pobeda rivala je više nego zaslužena, čista kao suza.

Savić je čestitao kolegi Tucaku, a na pitanje novinara da li je "poraz logičan rezultat u stvaranju jedne nove ekipe", selektor je odgovarao:

- Ako bi se tako tešili, ali nije ... Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobedi. Imali smo velike oscilacije u igri, čitav tok od starta smo jurili rezultat. Bili u nekim situacijama da se približimo. Loš je bio igrač više, primali smo jefine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rešava ishod utakmice. U određenim situacija nismo reagovali kako treba - kazao je Savić.

Sava Ranđelović deli mišljenje selektora:

- Zaslužena pobeda rivala, nismo bili svoji. Grešili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas. Imamo vremena da se pripremimo za Evropsko u Splitu, ovde nam ostaje da pošteno odradimo preostale susrete i probamo da stignemo do petog mesta.

Branislav Mitrović kaže da je odbrana bila ključ poraza od Hrvatske, jednostavno nije bila na onom nivou na koji mora biti u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

- Uvek je poraz u polufinalu bolan, ali više treba da boli naša igra. Sutra je novi dan, mislim da odbrana nije funkcionisala na najboljem mogućem niovu, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobedili, ja im čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se razigravanju od 5. do 8. mesta. Moramo da se mentalno što bolje pripremimo i da pobedimo obe utakmice.

Strahinja Rašović je bio vidno razočaran:

- Loša realizacija sa igračem više, bez rešenja, a ni odbrana sa igračem manje nije funkcionisala kako treba. Bili smo nekoliko puta blizu, ali nismo uspeli da povedemo ni jedan jedini put. Taj odnos igrača više i manje je presudio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati