Ostali sportovi

Direktno.rs

25. 06. 2022. 13:23 0

Majdov: Istorijski dan za džudo u Republici Srpskoj

U Laktašima u Banja Luci svečano je otvoren Evropski juniorski kup u džudou. Oči cele Evrope, bar što se tiče ovog sporta, uprte su u dešavanja u Republici Srpskoj, a kako i ne bi kada su u ovom entitetu Bosne i Hercegovine okupljeni najbolji mladi borci sa Starog kontinenta.

Takmičari dolaze iz 24 zemlje - njih ukupno 230!

Otvaranju je prisustvovao i svetski šampion Nemanja Majdov.

- Istorijski dan za Džudo savez Republike Srpske. Prvi put smo mi dobili organizaciju ovako bitnog takmičenja u kalendaru svetske i evropske džudo federacije. Dosta takmičara, mnogo zemalja učesnica, drago mi je što su baš Laktaši dobili poverenje za ovakav spektakl. Ovo je najjači turnir za juniore u Evropi, siguran sam da ćemo svi uživati - izjavio je Majdov.

Svečano je bilo juče u Laktašima pre borbi, a Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Republike Srpske, alfa i omega organizacije spektakla u Laktašima, nije krio zadovoljstvo, ali ni ambicije.

- Moram da vam otkrijem da čestitke za organizaciju već pristižu sa svih strana, iz celog džudo sveta. Mogu slobodno da kažem da je ovo što smo mi organizovali u Laktašima na nivou seniorskog evropskog prvenstva i, što bih krio, to će nam i biti cilj u narednom periodu. Pre svega da kupovi za mlađe kategorije budu tradicija u Republici Srpskoj, a onda da dignemo lestvicu i organizujemo šampionate i za seniore - rekao je Pavlović koji nije propustio priliku da se zahvali na pomoći u organizaciji gradu domaćinu, Laktašima, kolegi Branislavu Crnogorcu, predsedniku Džudo saveza BiH, Mariju Đuranu, pomoćniku ministra u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i posebno Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH.

Domaćin, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, bio je ponosan.

- Teško u ovom gradu možete da nađete nekog ko se nije u životu bavio džudoom, kroz treninge i takmičenja, od dece do odraslih. Zbog toga je ovaj Evropa kup nagrada za sve nas koji volimo džudo. Ova sportska dvorana postoji od 2010. godine, a ovo je sigurno najveći događaj koji je u njoj organizovan - rekao je Bojić.

Svi finalni mečevi oba dana vikenda od 16 sati biće prenošeni direktno na TV Arena Fight.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati