Ostali sportovi

Milan Zarić

27. 06. 2022. 11:25 0

Vrelo leto uz najbrži cirkus: Ove moto trke ne smete da propustite!

Jesu fudbaleri i košarkaši mahom otišli na odmore ili se pripremaju za novu sezonu, ali to ne znači da će ljubitelji sporta biti uskraćeni za uživanje. Za to su se pobrinuli najbrži dvotočkaši i četvorotočkaši, pa ćemo tokom leta uživati u Moto GP, kao i u trkama Formule 1. Naravno, uz ekskluzivan prenos na kanalima Sport kluba.

Sezona u Formuli 1 se zahuktava, ali već sada imamo obrise kako bi mogao da izgleda dalji tok sezone. Sve bi u julu, u kom ćemo gledati četiri trke, moglo da se razreši, ali i da se zakomplikuje. Sve u zavisnosti kome će "fortuna" da bude naklonjena.

Za sada je u najboljoj poziciji aktuelni šampion - Maks Verstapen. Čini se da je ušao u pravu formu, pa je poslednje dve trke rešo u svoju korist. Na poslednjoj, u Kanadi, pokazao je i mentalnu snagu, pa je odbio nalete Karlosa Sajnca i na kraju je zauzeo najviši stepenik na pobedničkom postolju. A iskoristio je i odustajanje klupskog kolege Serhija Pereza, pa mu je pobegao i sada ima 46 bodova više.

Priliku da uveća saldo imaće već prvog vikenda jula, kada je na programu trka za Veliku nagradu Velike Britanije, koja se vozi na Silverstonu. Najveći motiv da pobedi ima Britanac Luis Hamilton, ali bi to, sudeći prema rezultatima ove sezone, bilo veliko iznenađenje, jer se sedmostruki šampion nalazi tek na šestom mestu u generalnom plasmanu.

Tako da, kladioničarskim rečnikom, pobedniika treba tražiti među vozačima Red Bula (Verstapen i Perez) i Ferarija (Lekler i Sajnc). Naravno, ostali vozači imaju priliku da demantuju sve procene.

Neće se gume od Silverstona ni ohladiti, a sedam dana kasnije čeka nas novo F1 uzbuđenje. Vozači će se tada preseliti u Austriju, gde će biti nastavljena borba za nove bodove.

I to nije sve, već će uzbuđenja biti viđena i u završnici jula. Tako će "najbrži cirkus" od 22. do 24. jula da se prebaci u Francusku, dok nas 31. jula čeka Velika nagrada Mađarske i legendarni Hungaroring. Dakle, razloga da uz kanale Sport kluba pratite obračune najboljih vozača današnjice imate na pretek.

A uoči tih trka situacija u generalnom plasmanu je sledeća: Maks Verstapen je lider sa 175 bodova, a iza njega slede Serhio Perez sa 129, Šarl Lekler sa 126, Džordž Rasel sa 111, Karlos Sajnc sa 102, dok je Luis Hamilton tek šesti sa 77 bodova.

Jul je, dakle, prepun trka u Formuli 1, dok vas u avgustu čekaju obračuni vozača u Moto GP-u, kraljevskoj klasi, gde će sve da pršti.

Prva trka u avgustu koja se nikako ne sme propustiti jeste ona koja će se 7. avgusta voditi u Velikoj Britaniji na stazi Silverston. I tu nastaje večito pitanje - ko će se na kraju radovati. Da li će to biti Fabio Kvartararo, koji je oduševio u dosadašnjem toku sezone, pa je lider, ili će pak rivala da nadmudre Aleš Espargaro, Žoan Zarko, Enea Bastijanini?

Pitanja je mnogo, a odgovor se dobija samo ako se te prve nedelje avgusta ostane uz kanale Sport kluba i isprati se trka na legendarnoj stazi.

Naravno, ništa manje uzbuđenja neće biti ni dve nedelje kasnije, kada će se vozači preseliti u centralnu Evropu, te će se nadmudrivati u Austriji.

Jedno je sigurno, ljubitelji Formule 1 i Moto GP-a će da uživaju u vrelim mesecima i ovakve spektakularne trke nikako ne smeju da propuste...

Ukoliko ste fan Formule 1 i Moto GP, a niste na SBB mreži, za 1.299,00 dinara možete da aktivirate EON Mini paket i gledate Sport Klub i druge SBB kanale na bilo kom uređaju preko bilo kog interneta u Srbiji, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati