Ostali sportovi

Direktno.rs

26. 05. 2022. 15:44 0

Šefik otkrio šta je potrebno da se pokori Evropa

Još samo sedam dana ostalo je do početka velikog vaterpolo spektakla kome će Beograd biti domaćin. Osam najboljih timova Evrope na bazenu "11. april" boriće se za titulu šampiona Starog kontinenta, a Srbiju će predstavljati Novi Beograd, koji je i organizator turnira.

Fajnal-ejt Lige šampiona na programu je od 2. do 4. juna, a rival Novobeograđanima u četvrtfinalu je prvak Francuske, ekipa Marseja, dok se u ostalim mečevima sastaju: Breša - Hanover, Pro Reko - Barseloneta i Ferencvaroš - Jug. Pripreme za još jedan veliki sportski događaj ove godine u našem glavnom gradu su uveliko u toku. Ulaznice su puštene u prodaju, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Tickets-a, kao i onlajn putem njihovog sajta, ali in a blagajni bazena "11. april".

- Ovo će biti jedan od jačih turnira u poslednje vreme. Takođe, za nas nosi i posebnu draž i veći naboj, jer učestvuje i tim iz Srbije - počinje priču legandarni golman i trofejni reprezentativac Denis Šefik, koji je sada član uprave Novog Beograda zadužen za sportska pitanja.

- Ekipe su prilično izjednačene, ali izuzetno kvalitetne i ovaj Fajnal-ejt je po snazi u rangu Evropskog prvenstva. Ako analiziramo ekipe, Hanover je tim sa najmanjim šansama. Po mom mišljenju, mesto među osam najboljih imali su Olimpijakos i splitski Jadran, ali to samo govori koliko je bila jaka grupa u kojoj je igrao Novi Beograd - objasnio je Šefik.

Ulogu glavnih pretendenata na evropski tron Šefik je dodelio braniocu trofeja, italijanskom Pro Reku i Novom Beogradu:

- Naša ekipa jako dobro izgleda, što je i pokazala u finalu domaćeg plej-ofa protiv Radničkog. Kragujevčani su bili veoma nezgodan protivnik, a te utakmice sa tako jakim protivnikom su nam bile dobrodošle za brušenje forme.

O duelu sa Marsejom u četvrtfinalu Šefik kaže:

- Imamo ulogu favorita, kvalitet je na našoj strani ako budemo odigrali onako kako znamo. Ali, četvrtfinale je uvek i svuda najteža moguća utakmica. Marsej je za mene pomalo nepoznanica, ali to je tim koji u svojim redovima ima Andriju Prlainovića i zato zaslužuje ogroman respekt. Prlainović je jedan od najkorisnijih igrača u istoriji vaterpola. Igrao sam sa njim u reprerezentaciji i Crvenoj zvezdi i znam koliko on znači za svaki tim. Marsej ne smemo nikako da potcenimo, ali ako budemo odigrali koliko možemo i kako umemo trebalo bi da uđemo u polufinale. Mislim da su u tom meču šanse 70:30 u korist Novog Beograda.

U bogatoj karijeri i riznici mnogobrojnih trofeja Denis Šefik ima i titulu klupskog prvaka sa Crvenom zvezdom, osvojenu 2013. godine:

- Da bi se osvojio trofej u Ligi šampiona ekipa mora da bude pravi tim, da poseduje izražen timski duh. Potrebno je držati koncetraciju i imati svest o važnosti tih utakmica, da nema popravnog. Fanatizam i želja za pobedom moraju da budu na maksimum. Nedostatak kvaliteta može da se nadoknadi borbenošču, a nedostatak borbenosti ne može ničim da se nadomesti. Zato je taj fanatizam glavni preduslov - zaključio je Šefik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati