Ostali sportovi

Direktno.rs

15. 05. 2022. 11:34 0

Etiopljani Feisa i Čekole pobednici BG maratona

  Etiopljan Mulgeta Birhanu Feisa i njegova zemjakinja Tsedal Čekole pobednici su jubilarnog 35. Beogradskog maratona, koji je danas održan u glavnom gradu Srbije.

Feis je 42.195 metara pretrčao u vremenu 2:12,57. Drugo mesto osvojio je takođe Etiopljanin Tesome Bekele (2:13,37), a treće njihov zemljak Debele Beida (2:16,36). Čekole je ostvarila vreme 2:34,00.

Drugo mesto osvojila je takođe Etiopljanka Azeb Gebremedhin (2:44,33), a treće njihova zemljakinja Tigist Ajanu (2:51,01).

Kenijac Pol Tiongik pobedio je u polumaratonskoj trci. On je 21 kilometar istrčao u vremenu 1:04,19.

Drugo mesto osvojio je Jonas Kinde iz Etiopije (1:07,24), treće Kenijac Stenli Kipruto, ćlan Slobode iz Uzzica, (1:08, 21), dok je četvrti bio Srbin  Đuro Borbelj (1:08, 34).

Kenijka Lusi Mavija Muli pobednica je polumaratonske trke u ženskoj konkurenciji.

Ona je ostvarila drugo najbolje vreme u istoriji trke u Beogradu (1:11,54), samo 13 sekundi sporije od rekorda Olivere Jevtić. Drugo mesto osvojila je takodje Kenijka Lilijan Lelei (1:16,54), a treće reprezentativka Srbije Teodora Simović.

Za dobru atmosferu i na 35. Beogradskom maratonu, već po tradiciji, pobrinula se UNIQA osiguranje, koja je devetu godinu zaredom osigurala sve učesnike. Pravi ritam trkaćima davali su trubači i bubnjari i to na četiri lokacije u gradu: na Brankovom mostu, kod "Londona", na Terazijama, a iz parka sa Andrićevog venca stizala je i latino podrška uz poznati bend Salsa y Punto.

Takođe, svi trkacci bili su u prilici i da na poseban način ovekovecce svoje učešće na ovogodišnjem Beogradskom maratonu pošto je UNIQA osiguranje obezbedila i foto zonu, koja se nalazila odmah po ulasku u cilj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati