Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

14. 02. 2022. 07:54 3

Rusko čudo nije bilo dopingovano - nastavlja takmičenje

Ruska klizačica Kamila Valijeva slobodna je da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, nakon što je Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio zahteve da se tinejdžerki izrekne suspenzija u slučaju pozitivnog dopinga uzorka uzetog u decembru!

Presuda znači da će Valijeva moći da se takmiči u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji koja počinje u utorak i glavni je favorit da uzme zlato.

Valijeva je nedavno zadivila svet svojim istorijskim četvorostrukog skoka na ledu, donela je zlato Rusiji, alis e potom saznalo da je koristila trimetazidin, lek protiv angine pektoris, te su organizatori odložili dodelu medalja.

Trimetazidin je lek koji se koristi kod angine pektoris i vrtoglavice, a takođe poboljšava protok krvi i izdržljivost i pomaže sportistima kod velikih napora. Svetska antidoping agencija ga je zabranila i stavila ga na listu modulatora hormona.

- Ako poboljšate protok krvi, možete da poboljšate nečiju sposobnost da duže trenira ili vežba efikasnije, jer ćete omogućiti srcu da radi potpuno normalno - rekla je Sadija Kan, lekar kardiolog i profesor na Univerzitetu Fajnberg.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati