Ostali sportovi

Direktno.rs

10. 01. 2022. 10:34 0

Igor Kolaković ponovo na klupi Srbije

Igor Kolaković je novi-stari selektor odbojkaša Srbije. Ovu vest potvrdio je danas i Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Trener poljske Varte, trećeplasiranog tima Plus lige, potpisao je ugovor na tri godine, do kraja Olimpijskih igara u Parizu, koje su na programu 2024.

Od odlaska Slobodana Kovača sa kormila nacionalnog tima, krajem oktobra, "orlovi" nisu imali selektora, a u Savezu strpljivo su osluškivali situaciju na tržištu, "vagali ponude" i pratili ono što javnost i igrači misle.

Na kraju su predsednik Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević ponudili ugovor 56-godišnjem Podgoričaninu Igoru Kolakoviću, koji ga je bez puno razmišljanja prihvatio.

Da podsetimo, Kolaković je prethodno u periodu od 2006. do 2014. godine bio na naše selekcije.

Srbija je u tom periodu dva puta učestvovala na Olimpijskim igrama (Peking i London), osvojila je bronzu na Svetskom prvenstvu, jedno zlato i još dve bronze na Evropskim šampionatima i tri medalje u Svetskoj ligi.

U međuvremenu su odbojkaše Srbije predvodili Nikola Grbić (od 2015. do 2019) i Slobodan Kovač (od 2019. do 2021). Sa Grbićem je osvojena bronza na Evropskom prvenstvu 2017, kao i zlato i srebro u Svetskoj ligi (2016. i 2015). Kovač je 2019. na svom prvom takmičenju došao do evropske titule (2019). Nažalost, i jedan i drugi nisu uspeli da se sa Orlovima kvalifikuju na Olimpijske igre.

Prvo zvanično takmičenje "orlova" pod Igorom Kolakovićem u 2022. godini biće Liga nacija, koja počinje 7. juna. Krajem avgusta sledi i Svetsko prvenstvo u Rusiji. Sva ova takmičenja važna su sama po sebi, ali i zbog rejtinga na svetskoj rang-listi. Ona će imati veliki značaj u određivanju grupa za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

To će i biti primarni cilj novog-starog selektora...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati