Ostali sportovi

Direktno.rs

16. 10. 2021. 21:12 1

Radnički potopljen: Novi Beograd naneo udarac šampionu!

Svu moć i raskoš pokazao je drim-tim u prvom velikom ovosezonskom derbiju. Jedna prava četvrtina dovoljna je bila vaterpolistima Novog Beograda da potope Radnički i nade šampiona o trijumfu - 18:14.

Demonstrirao je snagu Novi Beograd, raspucavali su se izabranici Vladimira Vujasinovića u duelima sa Naisom i Zemunom, podešavali su nišanske sprave za ono pravo - spektakularni derbi sa vladarom Srbije i Jadrana. Na krcatom bazenu "11. april", drim-tim Vladimira Vujasinovića je evropskom derbiju, prvom od desetak koliko će ih Novi Beograd i Radnički odigrati ove sezone, zablistao u drugom kvartalu.

Granitna odbrana bila je u punom sjaju. Razbranio se Gojko Pijetlović, pa i kada su igrači Radničkog uspevali kroz šumu ruku da ispale projektil, on je bivao ukroćen. Apostrofiraju treneri, počev od selektora Dejana Savića, da sve polazi iz odbrane, da je ona zapravo ono što pumpa energiju i samopouzdanje. A ono je u tim momentima bilo baš napumpano.

Radnički nije uspevao da nivo igre sa starta meča održi od početka do samog kraja. Do izražaja je na početku došla uigranost šampiona i to što nije menjao tim, već je jedan odlazak nadomestio potpisima Miloša Ćuka i Josipa Vrlića. Parali su šutevi sa distance bekova Radničkog mrežu Beograda, bili su to hirurški precizni rezovi Filipa Jankovića i Stefana Brankovića.

Stekli su Kragujevčani tri gola prednosti, poveli 5:2, a onda se Novi Beograd razgoropadio. Svi projektili koji su lansirani ka golu, često iz situacija sa igračem više, pronalazili su put do mreže, a pokretači Novog Beograda bili su Duško Pijetlović i Strahinja Rašović. Naneo je ogromnu, nepopravljivu štetu Strahinja Rašović bivšem klubu.

Ubacio je Novi Beograd u mašinu Kragujevčane, nije im davao da dišu. Napravio je domaćin veliku seriju 5:0 koja mu je donela preokret. Ako je u Radničkom tinjala nada da može do bod(ova) u prestonici, ona je ugašena isključenjem trenera Uroša Stevanovića početkom trećeg kvartala.

Namirisali su toga trena Vujasinovićevi puleni krv, ustremili se na rivala i ponovo zategli odbranu. Uspeli su definitivno da slome Kragujevčane, nanesu šampionu prvi poraz i odvoje se na tabeli, a u finišu susreta je do izražaja došao individualni kvalitet Strahinje Rašovića. Ako neko zna sve prednosti i mane ovog sastava Radničkog - to je definitivno srpski reprezentativac. Zlatni olimpijac je sa dva gola u četvrtoj četvrtini presudio aktuelnom vladaru Srbije i regiona.

Sa pet golova Strahinja Rašović bio je najefikasniji u timu Novog Beogradu, a veliki doprinos u napadu dali su i Duško Pijetlović, Nika Šušiašvili i Dušan Mandić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati