Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

18. 09. 2021. 20:34 0

Srušili svetske šampione: Slovenci u finalu EP

Odbojkaši Slovenije prvi su finalisti Evropskog prvenstva za odbojkaše, pošto su u polufinalu pobedili domaćina i aktuelnog svetskog šampiona Poljsku 3:1.

Na startu su poraženi od Češke i tada je počeo da se pojačava narativ koji Slovence prati već dve godine da su spletom srećnih okolnosti došli do finala. Međutim, sada je red da taj narativ prestane, jer to su uspeli da ponove i da urade preko prvog favorita za tron, domaćina i aktuelnog svetskog šampiona Poljske.

Poljacu su dobili prvi set 25:17 i zadatak je bio znatno otežan za aktuelnog vicešampiona Starog kontinenta. Međutim, junačkom igrom u naredna tri seta Slovenija je zaslužila novi plasman u borbu za titulu. Od ta tri dva su Slovenci dobili na razliku. U drugom je bilo 32:30, a u četvrtom neverovatnih . U trećem su Slovenci bili ubedljivi 25:16 i kada se sve sagled realno, potpuno zaslužen ishod.

Slovenija u nedeljnom finalu čeka boljeg iz duela Italije i Srbije, sa kojom je i pre dve godine igrala finale i tada izgubila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati