Ostali sportovi

Direktno.rs

15. 09. 2021. 13:58 26

Ikodinović: Gamad će da mi priča o zastavi! Mrš!

Naš proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović, koji je sada član Narodne stranke, oglasio se na Tviteru povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. U objavi koju je upotpunio fotografijama, istakao je licemerje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da je srpsku zastavu slavio i u vreme devedesetih i dvehiljaditih, kada se Vučič, kako je rekao, "useljavao u novi stan".

- Dok je AV sa govornice Skupštine ubijao 100 muslimana za jednog Srbina, nosio gajbe piva Šešelju i Tomi, '99 se useljavao u stan koju mu je dala država dok je trajalo bombardovanje Srbije, moji drugari i ja smo ponosno voleli i nosili zastavu. Gamad da mi priča o zastavi! Mrš - napisao je Ikodinović na Tviteru.

Pored ove poruke, podelio je i slike slavlja noseći srpsku zastavu.

Da podsetimo, u Srbiji i Republici Srpskoj danas se, drugu godinu za redom, obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Građani ovaj novi državni praznik provode radno. Državne zastave, s druge strane, vidimo na svim javnim institucijama i preduzećima, a zbog najavljenih proslava dobar deo Beograda ponovo će biti blokiran kasnije tokom dana.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je praznik koji se simbolično proslavlja na dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta. Ideja o uspostavljanju zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske izneta je u javnost nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa rukovodstvom Republike Srpske u avgustu 2020. godine, da bi mesec dana kasnije ona i ozvaničena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati