Ostali sportovi

M. Z.

02. 08. 2021. 10:40 2

PETA MEDALJA U TOKIJU: Sebić upucao bronzu!

Naš strelac Milenko Sebić ostvario je veliki uspeh na Olimpijskim igrama u Tokiju, budući da je u trostavu na 50 metara osvojio bronzanu medalju! Na taj način je doneo peto odličje našoj zemlji, posle Tijane Bogdanović, Milice Mandić, Damira Mikeca i basketaša.

Milenko Sebić je do bronzane medalje došao upucavši 448,2 kruga, dok je četvrtoplasirani Norvežanin Heg imao 438. Zlatnu medalju je osvojio kineski takmičar Žang (466), dok je srebro otišlo u ruke Rusa Kamenskog (464,2 kruga).

Kakvo je to bilo finale - puno uspona, padova, zatim i sjajnih hitaca, zahvaljujući kojima je Sebić došao do medalje.

Odlično je počelo finale za našeg strelca, budući da je najpre došao do drugog mesta, da bi nakon druge serije bio treći.

Međutim, nakon toga je došlo do pada, pa je Sebić bio na šestom mestu. Izgledalo je u tim momentima da je Srbin daleko od medalje, međutim sve se promenilo u pucanju iz stajaćeg položaja. Sebić je iskoristio kikseve konkurenata, pa je sa šestog mesta skočio na treće, koje je u finišu i zadržao, te je došao do odličja.

Naime, u poslednjoj seriji je Sebić imao 0,7 poena više od Norvežanina Hega, protivnik je pokušao da "skine" našeg strelca sa pobedničkog postolja, međutim Srbin je uspeo i da uveća prednost, pa je imao 1,2 kruga više u odnosu na rivala, što je značilo da je Sebić uzeo bronzano odličje.

Tako je Srbija došla do pete medalje na Olimpijskim igrama sa šansom da taj saldo naraste narednih dana, pošto su naši veliki aduti Ivana Španović, košarkašice, odbojkašice, vaterpolisti, Jovana Preković...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati