Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

02. 08. 2021. 05:57 0

Zdelar u polufinalu, Novaković sutra za finale, Kadžaja ispao

Kajakaš Bojan Zdelar je zauzeo drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, čime je obezbedio direktan plasman u polufinale trke na 1000 metara sa vremenom 3:45,074.

Od samog starta trke videlo se da će se Srbin boriti za sam vrh, pošto se držao rame uz rame sa pobednikom trke iz Belorusije, Aleom Jurenijom i Norvežaninom, Larsom Magneom Ulvangom, koji je na kraju ostao bez direktnog prolaska dalje, već će morati u repasaž.

Koliko dobro je veslao naš takmičar, govori i činjenica da je na polovini trke imao identično, prvo vreme sa Aleom Jurenijom, ali je u drugoj polovini ipak malo popustio i dozvolio da Belorus odnese pobedu.

Polufinalne trke su na programu tokom sutrašnjeg dana, baš kao i finale. Tačno vreme početka tek treba naknadno da bude određeno.

Mogla je kajakašica Milica Novaković vrlo lako da se nađe direktno u polufinalu Olimpijskih igara u kajaku na 200 metara, ali joj je to mesto izmaklo za samo tri stota dela sekunde u foto-finišu u kvalifikacijama. Međutim, to je učinila kroz repasaž, odnosno četvrtfinale, gde je završila kao druga iza Šveđanke, Linee Stensils.

Vreme koje je ostvarila naša takmičarka iznosi 41,340 sekunde, dok je Stensils imala 41,313.

Naša takmičarka će se dakle naći u polufinalu, gde će pokušati da se domogne i konačne borbe za medalje. Te trke su po rasporedu zakazane za sutra, a tačni termini tek treba da budu određeni.

Bez sreće za Mihaila Kadžaju u osmini finala rvanja grčko-rimskim stilom za takmičare do 97 kilograma. Naš borac nije uspeo da savlada Ganđela Henkoka iz SAD i plasira se u četvrtfinale Olimpijskih igara, pošto je ovaj bio znatno aktivniji i snažniji i uspeo je da očuva prednost koju je stekao u prvoj rundi – 5:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati