Ostali sportovi

Direktno.rs

24. 07. 2021. 08:56 1

Strelac Mikec osvojio srebro za Srbiju

Damir Mikec je prvi srpski sportista koji je izborio medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju! On je u disciplini vazdušni pištolj ušao među tri najbolja i na kraju osvojio srebro.

Mikec se prethodno plasirao u finale tako što se plasirao kao osmi rezultatima 98, 98, 96, 94, 96, 96 u kvalifikacijama, a onda je u finalu pucao besprekorno i ušao među tri najbolja takmičara.

Posle prve serije u finalu Mikec se popeo na šesto mesto, zatim mu je dobra druga serija donela četvrto mesto, a u trećoj seriji je ponovo imao sjajan rezultat, ali i konkurenti su bili dobri, pa je i dalje Mikec ostao na četvrtom mestu.

Nastavio je dobro i trećoj seriji u finalu, pošto je pogodio 10.1, što mu je donelo treće mesto.

Međutim, četvrti hitac Mikeca bio je veoma loš, pucao je 8,6, posle čega je pao na četvrto mesto. Konsolidovao se u petoj seriji, ponovo pogodio 10.0, ali su konkurenti ponovo bili bolji od njega i razlika je otišla na dva u odnosu na Mikeca i trećeplasiranog.

I u šestoj seriji je Mikec bio odličan sa 10.05 i 10.02, tako da je ostao među četiri najbolja.

Sedma serija je bila ključna za srpskog strelca, imao je 0,7 manje od trećeplasiranog. Posle prvog hica Mikec je pucao bolje od Kineza Vanga, pa su bili izjednačeni, ali je zatim Mikec sjajno pucao i ušao među tri i obezbedio medalju!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati