Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: BBC ]

19. 07. 2021. 22:28 1

Raste broj olimpijaca zaraženih koronom

Broj sportista pozitivnih na koronavirus koji učestvuju na Olimpijskim igrama iz dana u dan se uvećava, a poslednja u nizu koja je bila pozitivna na testu je članica američke gimnastičke reprezentacije, saopštili su danas organizatori.

Ona nije imala nikakve simptome, a testirana je u trening kampu u gradu Inzai. Zajedno s njom, u karantin je prebačen još jedan gimnastičar koji se vodi kao bliski kontakt.

Iz američkog Olimpijskog komiteta potvrdili su za BBC da je njihova reprezentativka pozitivna. Nisu naveli o kome se radi, ali su precizirali da je reč o rezervi u olimpijskom timu.

Ranije danas je saopšteno da je pozitivan na testu bio i reprezentativac Češke u odbojci na pesku Ondrej Perušič, a pre dva dana kovid je utvrđen i kod jednog člana češke delegacije, neposredno nakon što je iz Praga stigao u Tokio.

Prvi sportisti iz olimpijskog sela za koje se utvrdilo da su pozitivni bila su dvojica fudbalera reprezentacije Južne Afike, a sa njima je u karantin smešten čitav tim, jer je procenjeno da se svi mogu smatrati bliskim kontaktom.

U nedelju je pozitivan na testu bio i selektor južnoafričke ragbi reprezentacije Nil Pauel i on se sada nalazi u izolaciji u Kagošimi, gde je trening kamp ragbista.

Testiranje učesnika Olimpijskih igara, predstavnika medija i ljudi koji na bilo koji način rade u organizaciji smeštaja i takmičenja počelo je 1. jula i do sada su bila 62 pozitivna testa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati