Ostali sportovi

Direktno.rs

13. 06. 2021. 22:40 0

Barsa šampion Evrope, Đurković uručio trofej (VIDEO)

Rukometaši Barselone pobedili su danski Alborg sa 36:23 (16:11) i na taj način su osvojili trofej u Ligi šampiona, dok je treće mesto pripalo ekipi PSŽ-a, koja je savladala Nant sa 31:28 (17:13).

Najefikasniji u sastavu Barse, koja je stigla do deset titule klupskog prvaka Evrope, bili su Abelo Gomez sa devet, Timoti N’Gusen sa šest, Luka Cindrić sa pet, odnosno Ludovik Fabregas i Dika Mem sa po tri gola. Kod Olborga, raspoloženi za igru u napadu, bili su Luka Sandel sa osam, Nikolaj Kristijansen sa četiri, Sebastija Berthold i Feliks Klas sa po tri gola.

Katalonci su se silovitom igrom popeli na krov Evrope, igrači Alborga nisu imali nikakve šanse, pa je slavlje moglo da počne. Osvojili su rukometaši Barselone ekipni trofej, dok je jedno od individualnih priznanja otišlo u ruke rukometaša Nanta.

Tako je nagradu koja se dodeljuje najboljem strelcu osvojio Valero Rivere, koji je postigao 95 golova, a kome je trofej uručio Božidar Đurković, bivši predsednik Rukometnog saveza Srbije, koji je inače predsednik Takmičarske komisije EHF.

Rukometaši Barselone dva puta su igrali u finalu Lige šampiona u sezoni koja se polako privodi kraju. U finalu za prošlu sezonu, poraženi su od Kila na finalnom turniru u Kelnu sa 33:28.

Nekoliko meseci kasnije, na istom mestu, Barsa koja je dominirala tokom ligaškog dela takmičenja, nije dozvolila nikakvo iznenađenje. U polufinalu je pobedila Nant sa 31:26, a zatim u pomalo neočekivanom finalu i Alborg sa 36:23. Podećanja radi, Alborg je posle velikog preokreta pobedio PSŽ sa 35:33.

Barsa je odigrala na vrhunskom nivou od prvog do poslednjeg minuta. Na poluvremenu je vodila sa 16:11, zatim vrlo brzo povela sa 24:15. Alborg je protiv PSŽ uspeo da napravi preokret, ali protiv sjajne Barselone nije imao nikakvu šansu.

Barselone je više nego zasluženo stigla do desete titule klupskog prvaka Evrope, a kristalno je jasno da ostvarenim u elitnom takmičenju, može da bude zadovoljan i Alborg.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati