Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

05. 06. 2021. 21:54 0

Pro Reko šampion Evrope u vaterpolu (VIDEO)

Vaterpolisti Pro Reka pobedili su Ferencvaroš u finalu Lige šampiona sa 9:6 (3:2, 2:3, 2:0, 2:1), pa su stigli do devete titule prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Pro Reko sada ima dva trofeja više u odnosu na ekipe Mladosti iz Zagreba i Partizana koje su sedam puta bili šampioni Evrope, a trofej koji je osvojio Pro Reko, došao je kao melem na ranu, posle poraza od Breše u finalnoj seriji šampionata Italije sa 3-1. Reko je izgubio tron, koji je ljubomorno čuvao od 2006. godine.

Golove za Reko u velikom finalu, postigli su: Dušan Mandič tri, Frančesko Di Fulvio i Pijetro Fijoli po dva, Aron Janger i Oskar Ečenike po jedan. Aleksandar Ivović nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a Marko Bijač je imao 13 uspešnih odbrana. Reprezentativac Srbije Dušan Mandić odneo je MVP priznanje.

Golove za Ferencvaroš, koji je ustupio evropski tron Pro Reku, postigli su: Nikolas Bikari i Čaba Vigvari po dva, Marton Vamoš, Nikola Jakšić po jedan.

Veliko finale je donelo veliku borbu. Pro Reko je posle prve deonice vodio sa 3:2. Golove za Reko, postigli su Pijetro Fijoli (dva) i Dušan Mandić. Strelci za FTC bili su Nikola Bikari i Čaba Vigvari.

Rat nerava je nastavljen i tokom druge četvrtine, a ovaj period igre je dobio Ferencvaroš sa 3:2, pa je na semaforu pisalo 6:6. Mrežu Ferencvaroša, pogađali su Aron Janger i Frančesko Di Fulvio, dok su mrežu Reka, pogađali Marton Vamoš, Čaba Vigvari i Nikola Jakšić.

Treća deonica je donela maestralnu partiju Pro Reka, pre svega u odbrani. Reko je zatvorio sve prilaze svom golu, odlično je branio Marko Bijač, put do mreže Fenercvaroša, pronašli su Oskar Ečenike i Dušan Mandić, pa je Reko, uoči poslednjeg kvartala vodio sa 7:5.

Reko je nastavio sa fenomenalnom igrom u odbrani. FTC nije uspevao da nađe put ka golu, Bijač je i dalje bio na izuzetno visokom nivou, kao i sjajni Dušan Mandić, koji je na pet minuta pre kraja pogodio za 8:5. Nedugo zatim, usledila je još jedna sjajna odbrana Bijača, a zatim i gol u režiji Frančeska Di Fulvia, pa je veliko slavlje moglo da počne.

Podsećanja radi, finalni turniri Lige šampiona će se i naredne dve godine igrati u Beogradu, a u sezoni koji sledi, ugled regiona, pored Juga i Jadrana iz Herceg Novog, sigurno će braniti Novi Beograd, a postoji nada da još neka ekipa kroz kvalifikacije stigne do elitnog društva – Radnički iz Kragujevca, Mladost iz Zagreba…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati