Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

25. 01. 2021. 21:22 0

Slovenci se otrovali hranom: "Momci su vrištali od bolova"

Rukometna reprezentacija Slovenije završila je učešće na Svetskom prvenstvu nakon remija sa domaćinom Egiptom (25:25). Posle utakmice bili su besni na suđenje, a otkriveno je bilo i da su otrovani hranom.

Opisali su šta se sve događalo. Igrači su čak i vrištali od bolova.

- Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Kao i uvek, preuzimamo odgovornost za svaki projekat. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta, zaista objektivno i preko noći, pre naše ključne utakmice protiv Egipta našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili - rekli su iz Saveza, pa dodali:

- Mogli bismo da zapišemo šta nam se sve dogodilo, ne svojom krivicom. Tokom ionako kratkih priprema, ali ovaj deo bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo da propustimo događaje uoči, tokom noći i dana odlučujuće utakmice protiv domaćina za ovaj nivo takmičenja nedostojno loše organizovanog Svetskog prvenstva.

Predsednik Rukometnog saveza Slovenije Goran Cvijić takođe je imao šta da kaže:

- Sve u svemu, to samo dodatno demonstrira nejasnu organizaciju prvenstva. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema poslednje noći i na dan utakmice. Ako se sećate, imali smo ih s Tilenom Kodrinom i Urhom Kasteličem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Egiptu. Posle utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravstva nas je kontaktiralo, ali ne očekujemo značajnije promene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način na koji radi - rekao je Cvijić.

Iz Saveza su detaljno opisali sve što im se dešavalo pre utakmice.

- Čak 12 igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata pre naše poslednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio "virus". Momci su vrištali od bolova, povraćali i trčali u toalete kao da im je život u pitanju. Tokom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bolova i prevezen je nazad u hotel. Čak devet igrača, uprkos lošem stanju, odlučilo je da se založi za sebe, za momke, za plasman u četvrtfinale, među osam najboljih svetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svetu. Pokazaćemo na kakvom smo testu u sledećim takmičenjima jer je pred nama još mnogo izazova ove godine. Naši problemi odgovornim nisu bili preterano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon susreta vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih, bolesnih igrača, napravili smo službeni zapisnik o svemu što se događalo u službenoj medicinskoj službi prvenstva - stoji u zaključku saopštenja.

Podsetimo, Slovenija je takmičenje okončala na trećem mestu grupe 4 iza Švedske i Egipta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati