Ostali sportovi

M. Z.

22. 01. 2021. 15:52 0

Olimpijske igre počinju 23. jula 2021. godine

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Damir Štajner, danas su učestvovali na video sastanku koji je organizovao Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah sa predstavnicima nacionalnih olimpijskih komiteta, tokom kojeg se razgovaralo o toku priprema za predstojeće Olimpijske igre Tokio 2020. Pored različitih organizacionih tema u susret Olimpijskim igrama, Predsednik Bah se posebno osvrnuo natpise pojedinih medija u kojima se spominje moguće otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju koje će se održati od 23. jula do 8. avgusta.

Predsednik Bah je svim učesnicima pročitao saopštenje koje su zajednički izdali Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Japana ovim povodom.

- Danas se u medijima pojavila vest koja govori da je japanska Vlada na privatnim sastancima donela odluku o otkazivanju Olimpijskih igara zbog pandemija virusa COVID-19. Za ove navode moramo da kažemo da su kategorična neistina – navodi se u saopštenju japanske Vlade.

Na sastanku Izvršnog odbora MOK-a u julu protekle godine, doneta je odluka da će ceremonija otvaranja Olimpijskih igara biti održana 23. jula 2021. godine i da će se održati sva takmičenja i sportski događaji koji prvobitno planirani. Svi partneri rade predano na tome da se što bolje pripreme za nastupajuće Olimpijske igre. Primenićemo sve dostupne mere u cilju suzbijanja infekcije virusom COVID-19. I dalje ćemo zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Organizacionim komitetom Igara i čelnicima grada Tokija raditi na pripremi letnjih OI, sigurnih za sve učesnike – stoji u saopštenju.

- Zajedno sa našim japanskim prijateljima i partnerima, Međunarodni olimpijski komitet je posvećen tome da se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju održe Olimpijske igre – zaključak je Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati