Ostali sportovi

Direktno.rs

02. 12. 2020. 10:01 0

NASLEDNIK Šumijev sin u Formuli 1!

Devet godina nakon odlaska legendarnog Mihaela Šumahera u penziju, gledaćemo novog Šumahera u Formuli jedan. Mladi Mik Šumaher će od naredne sezone biti član američke ekipe Has i debitovaće na velikoj nagradi Australije.

Iako na leđima nosi breme sedmostrukog šampiona sveta, mladog Mika (21) to nije sprečavalo da dominira u svojim dosadašnjim kategorijama. Bio je šampion Formule 3 2018. godine, a ovog vikenda u Bahreinu može da overi titulu u Formuli 2.

Mik je išao razvojnim putem. Započeo je na kartingu, potom učestvovao u Formuli 4, a onda išao stepenik po stepenik do velike scene. U aprilu 2019. godine postao je deo Ferarijeve vozačke akademije i do sada učestovao u testiranju Skuderije.

Naredne sezone Šumaher će u Hasu voziti zajedno sa mladim ruskim vozačem Nikitom Mazepinom, koji je dan ranije promovisan u novog vozača američkog tima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati