Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Sportski žurnal ]

07. 10. 2020. 11:18 0

Sanja dosanjala kraj karijere, Viktor uskoro dobija batu

Sanja Vujović, jedan od naših najboljih rukometašica odlučila je da u 33. godini završi blistavu karijeru.

Sin Viktor, razdvojenost od supruga Stevana, reprezentativca Crne Gore i udarne snage Motora iz Zaporožja, ali i druga trudnoća (ponovo dečak) bili su dovoljno jaki razlozi najboljeg levog beka Evropskog prvenstva 2012. i Svetskog prvenstva 2013. godine, 111 puta reprezentativke Srbije, da odluči da se odrekne sportske ljubavi.

- Prošle godine sam igrala u Budućnosti iz Podgorice a suprug Stevan u Zaporožju i jako teško nam je pala ta odvojenost, pre svega zbog sina Viktora. Onda smo se Stevan i ja dogovorili, ako bude produžio ugovor u Motoru, da radimo na proširenju porodice, a ako napusti klub da zajedno probamo da nađemo neki angažman. On je ostao u Zaporožju, ja sam ubrzo ostala u drugom stanju i odluka je bila jasna - objasnila je Sanja Vujović, eks Damnjanović, celu situaciju za "Sportski žurnal".

Viktor i trudnoća, kako kaže, potpuno su je okupirali tako da o rukometu i ne razmišlja, kad bi se vratila 21 godinu unazad kad je započinjala da se bavi rukometom možda bi dala priliku i odbojci. Ali, ruklometašica Radničkog, Naise, Krima, Zaječara, Podravke, Viborga, Vardara, Šiofoka i Budućnosti nema dilemu koji je najlepši momenat u bogatoj karijeri ispunjen srebrom na SP 2013, osvojenom Kupu kupova sa Viborgom 2014, pet duplih kruna u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj.

- Osvojena srebrna medalja na SP 2013. u Beogradu je ternutak koji je obeležio moju karijeru. Mogla bih da izdvojim i i Kup kupova sa Viborgom. Bilo je lepih trenutaka. Najtužnije je svakako izgubljen meč za bronzu od Mađarske na EP u Beogradu.

Međutrim, kad podviče crtu može da bude ponosna.

- Imala sam sjajnu karijeru, znam da sam mogla da postignem više, ali sam ponosna. Dva puta sam bila najbolja na svojoj poziciji, osvajala medalje sa reprezentacijom, klubovima. Ostaće žal za Olimpijskim igrama, ali nije mi bilo suđeno - ističe Sanja koja ne krije da uživa u ulozi majke i supruge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati