Ostali sportovi

Direktno.rs

17. 09. 2020. 06:35 10

Patrijarh molio Selakovića da postavi Tomaševića za ministra sporta?!

Ko će biti novi ministar sporta, lebdi u vazduhu već dugo, kandidata je nekoliko, a neočekivano u prvi plan je izbio Dejan Tomašević, bivši košarkaški reprezentativac i generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije.

Kako Direktno.rs saznaje, Vanja Udovičić ima nekoliko potencijalnih naslednika, pominje se Zoran Gajić, aktuelni predsednik Odbojkaškog saveza, takođe i Predrag Peruničić, dugogodišnji državni sekretar za sport, ali nekadašnji rukometni reprezentativac nema velike šanse da sedne u ministarsku fotelju.

U prvi plan je, međutim, neočekivano izbio Dejan Tomašević, kojeg je preporučio niko drugi do patrijarh Irinej, koristeći svoje dobre odnose sa Nikolom Selakovićem, savetnikom predsednika Srbije. Bivši košarkaški reprezentativac i bivši generalni sekretar KSS, inače posebno posvećen crkvi, bio je predsednik organizacije "Sveta Srbija", odakle je izbačen, nameće se tako što u javnosti daje podršku Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću.

Tako je, dok još čeka sastanak sa predsednikom Srbije u vezi svog angažmana, dao intervju za "Informer", u kojem je podržao brutalno prebijanje građana koji su protestovali protiv vlasti.

- Izričiti sam protivnik nasilja. Podržavam pravo da svako iskaže svoje nezadovoljstvo ili potrebu za promenama, ali ne na način koji je, nažalost, bio dominantan prethodnih dana. Pre nekoliko nedelja narod je imao priliku da na izborima iskaže svoje mišljenje o radu aktuelne vlade. Ubedljiva pobeda Aleksandra Vučića i njegove stranke pokazuje da većina podržava put kojim je Srbija krenula. Pred srpskim narodom su brojni izazovi. Tu je pitanje Kosova i Metohije, kao i još aktuelnog i gorućeg problema oko epidemije virusa kovid-19. Sad je preko potrebno da budemo ujedinjeni, jedinstveni, ali i disciplinovani. Rušenje, paljenje i ugrožavanje tuđih života nisu i nikada ne smeju biti rešenje - istakao je Tomašević 16. jula za medij koji kontroliše Vučić.

Na kraju, Tomašević, stariji Peruničić, Gajić... ali nije isključeno da u privremenoj Vladi, koja neće trajati duže od godinu i po, svoje mesto na funkciji ministra sporta, opet dobije Vanja Udovičić, inače favorit Ane Brnabić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati