Ostali sportovi

[ Izvor: Večernje Novosti ]

12. 07. 2020. 07:56 0

Aleksić: Nećemo dozvoliti da VK Partizan propadne

Slavni vaterpolista Milan Aleksić priključio se aktivno grupi veterena koji će pokušati da zaustave urušavanje VK Partizan i legalno, na Skupštini da izaberu nove ljude koji će vratiti sjaj najtrofejnijoj sekciji crno-belih.

Naš reprezentativac, u intervjuu za "Večernje Novosti" Pripriznaje da nije slutio da moćan klub može da padne na tako nmiske grane.

- Motiv za ovu inicijativu bio je alarmantna situacija u kojoj se klub nalazi. Kap koja je prelila čašu je nedostatak osnovnih uslova za rad, pre svega dece u mlađim kategorijama i seniorske ekipe, uz more problema koji se nagomilavaju godinama, a između ostalog i odnos prema trenerima, igračima, roditeljima - objasnio je osnovne razloge Aleksić.

Ima jaku empatiju u ovom teškom momentu jer je dete kluba koji je ime izgradio na Banjici.

- Svi mi koji smo odrasli na Banjici i stasavali kao igrači, i pre svega ljudi, vrlo emotivno proživljavamo sve što se dešava u Partizanu već godinama. Posle osvajanja Lige šampiona, 2011, niko nije mogao da zamisli da klub može ovako nisko da padne. Da se razumemo, problema je bilo i ranije u Partizanu, ali sportski deo kluba je uvek funkcionisao. Nažalost, neke ljude koji su trenutno u klubu ne zanima sport i svesno uništavaju ugled i istoriju kluba. Ne svi.

Trofejni vaterpolista će pomoći koliko može.

- Mislim da svako ko je proveo jedan deo svog života u njemu oseća na neki način odgovornost za ovo što se trenutno dešava. Lično bih se osetio poraženim kada bi pred mojim očima klub propadao a da ne pokušam da pomognem da se to ne desi. Na kraju krajeva, naša je i dužnost i obaveza da to ne dozvolimo. Mislim da svako na neki način treba da se uključi i pomogne koliko može. Imamo i obavezu prema istoriji kluba i navijačima koji su godinama tu da bar pokušamo da uradimo nešto. Nade uvek ima.

Podrška stiže sa svih strana, od JSD Partizan, roditelja, igrača, trenera...

- Svi su odavno svesni situacije u klubu. Naša inicijativa i angažovanost su na neki način bile okidač da se svi koji su nezadovoljini oglase. JSD Partizan je pružio podršku, ali pre svega na osnovu rešenja MOS, u smislu vraćanja kluba u legitimitet, a kasnije i podršku nama u procesu oporavka kluba. Hvala im na tome. Svaka podrška puno znači, a i lepo je videti da je partizanovcima stalo do toga da se što pre izađe iz ove situacije. Najvažnije od svega je da se sve radi po zakonu i u skladu sa Statutom kluba. Klub pre svega treba vratiti u legalne tokove, u kojima trenutno nije - zaključuje Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati