Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: RSS ]

18. 06. 2020. 15:40 0

Rukometašice na EP u grupi sa Hrvatskom

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u grupi "C", zajedno sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom na Evropskom prvenstvu koje se igra od 3. do 20. decembra u Norveškoj i Danskoj.

Domaćin grupe C, u kojoj se nalaze izabranice Ljubomira Obradovića, biće norveški Trondhajm.

- Na Evropskom prvenstvu nema lakih i teških protivnika. Sve su to ozbiljne grupe, ozbiljne reprezentacije. Svi se znamo, jedino je Hrvatska mala nepoznanica, ali i njih ćemo imati vremena da upoznamo. Holandija je prvak sveta, Mađarska ozbiljan protivnik. U ukrštanju nas čekaju Norvežanke, zatim Rumunke, Nemačka i Poljska. Igrali smo sa svima. Imamo razloga da budemo optimisti što se svega tiče, jer je ova reprezentacija pokazala da ima potencijala i da može da se nosi sa svim protivnicima - jasan je selektor Ljubomir Obradović u izjavi za sajt Saveza.Sa selekcijom Mađarske, reprezentacija će odmeriti snagu i na olimpijskim kvalifikacijama u martu naredne godine...

- Ta utakmica će biti uvertira za te kvalifikacije, ako ih bude, jer još uvek ne znamo kako će i šta će biti. Predsednik IHF je rekao da će biti Svetskog prvenstva za muškarce u Egiptu, nadamo se da ćemo i mi igrati u decembru. Imamo dosta podataka o njima, par mama se vratilo u reprezentaciju posle odsustva, biće to ozbiljna reprezentacija, Igrali smo u pripremi za SP u novembru u Seulu. Promenile su trenera, vodi ih sada dvojac, videćemo kako će to funkcionisati, ko će tu biti glavni, jer su i njihove trenerske karakteristike različite - jasan je Obradović.U danskom Herningu, u grupi A igraće Francuska, Danska, Crna Gora i Slovenija, dok se u grupi B nalaze Rusija, Švedska, Španija i Češka, a grupa je smeštena u Fredrikshavnu. U Trondahajmu će se igrati i mečevi grupe D, koju čine Rumunija, Norveška, Nemačka i Poljska.

Po tri najbolje ekipe iz četiri grupe prve faze idu u drugu rundu, a prenose se bodovi iz medjusobnih mečeva. Glavna faza EP igraće se u Herningu i Stavangeru, a završnica je u „Telenor areni” u Oslu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati