Ostali sportovi

[ Izvor: Beta ]

15. 05. 2020. 21:44 1

Španac zvanično selektor Srbije, obećao rezultate

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, španski stručnjak Toni Đerona rekao je danas da je cilj ekipe da učestvuje na svim takmičenjima i da postiže bolje rezultate nego što je to činila u prethodnih desetak godina. Đerona je danas imenovan za novog selektora Srbije. On će pored toga nastaviti da radi i u svom klubu Šartu.

- Moj angažman biće 100 odsto. Neće biti nikakvih problema da pored obaveza koje imam u svom klubu Šartu pratim igrače i planiram akcije reprezentacije. Reprezentacija je sastavljena od igrača i naša misija je da im pomognemo da ostvare svoj potencijal u klubovima. Ako to bude tako, biće lakše i reprezentaciji. Mislim da reprezentacija mora da bude prisutna na svim takmičenjima i postiže bolje rezultate nego što je to bilo u poslednjih desetak godina - rekao je Đerona, preneo je Rukometni savez.

Španski trener naveo je da je sa čelnicima Saveza pričao o planovima, ne samo u vezi sa seniorskim timom, već i u vezi sa mladjim selekcijama i srpskim rukometom u celosti i da tu može da posluži njegovo dugogodišnje iskustvo iz Španije.

On je dodao da ceni srpske igrače i da mnogi od njih igraju u najboljim evropskim ligama.

- Samo bi trebalo da pogledate najbolje timove i lige u Evropi i sve će vam biti jasno. Tamo igra mnogo srpskih igrača. Naravno, ne poznajem puno srpske timove, ali sam odgledao sezone Metaloplastike i Vojvodine u SEHA ligi i EHF Kupu, gde sam otkrio neke mlade igrače za koje mislim da su velika budućnost srpske reprezentacije. Naravno, mnogo bolje poznajem neke starije generacije, s obzirom da sam imao to zadovoljstvo da radim sa nekima od njih - rekao je on.

Đerona je rekao da je imao mnogo pozitivnog iskustva u radu sa srpskim igračima.

- Tokom rada u Barseloni imao sam priliku da radim sa Škrbićem, Peruničićem, Perićem, Nenadićem. Bilo je to neverovatno iskustvo za mene kao mladog trenera, da im pomognem, ali i da učim od tako iskusnih i talentovanih igrača. Sećam se Petra Nenadića 2007. godine, koji je bio jako mlad, ali već neverovatan igrač. Ne mogu da zaboravim ni Milana Kalinu. On je i tada i danas član Barselone - rekao je on.

U Kataru je radio sa Darkom Stanićem i Zoranom Đorđićem.

- Posle 16 godina u Barseloni, radio sam u Kataru sa njima, a Đorđić mi je bio i trener golmana u reprezentaciji Tunisa. Bio sam počastvovan da radim sa velikim zvezdama srpskog rukometa - dodao je Đerona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati